Lélegzetelállító live-ok, hihetetlen helyszínek

- 3 perces olvasmány
cinema-hall-februar-buli-rodriguez-jr
cinematiné augusztus rodriguez jr

Az eklektikus live szettjeiről híres Olivier Mateu, művésznevén Rodriguez Jr., Franciaország déli partvidékén nőtt fel egy kisebb településen és már gyerekkorában is a zenei pályára készült, így a szakértelme megkérdőjelezhetetlen. Stílusát tekintve szabadon mozog az elektronika széles spektrumán, gyakran érintve a mélyebb techno ütemek és a színes dallamok világát, de a populárisabb vokálok használatától sem riad vissza. Kijelenthetjük, hogy egy valóban sokoldalú előadóról beszélünk, hiszen olyan előadók inspirálták őt, mint Stockhausen, LFO, Carl Craig, Eric Satie, Kraftwerk és Michael Polnareff.

Ez a sokszínűség live szettjeiben is jelen van, amelyeket az extrábbnál extrább helyszínek tesznek még felejthetetlenebbé. Ilyen például a Barcelonai The Gates Diagonal luxushotel medencés tetőterén rögzített szettje, amelyet Liset Alea élő előadása dobott fel. Az alig 200 férőhelyes helyszínen többnyire nappali bulikat szoktak rendezni és általában csak meghívottak vehetnek részt rajtuk, szóval mondhatjuk, hogy egy nagyon exkluzív helyszínről van szó. 

A különleges rooftop party-t a BE-AT.TV rögzítette és egy érzelmes dallamokban gazdag előadás volt hallható, amiben mellesleg a két előadó tökéletes összhangja is  megmutatkozott. Néhol a technoid hangzást rövidke dnb-s betétek váltották fel és érezhető, hogy improvizációból sem volt hiány. 

A következő szett az Ibizai Destino klubban foglalt helyet és szintén a BE-AT.TV rögzítette. 

Annak ellenére, hogy itt már élő kíséret nélkül játszott a francia művész, vokálokban gazdagra sikeredett ez az előadás is. Mondanunk sem kell, hogy ehhez a helyszínhez tökéletesen megy Rodriguez Jr. könnyedebb funky stílusa. A Destino mellesleg olyan buliknak szokott otthont adni, melyeken visszatérő fellépő többek között Luciano vagy éppen Solomun. 

A legextrább live szettje talán mégis a Cercle féle Falaises d’Etretat-os előadása volt. Itt szintén Liset Alea szolgáltatta a vokálokat és hasonlóan színvonalas módon dolgozott együtt a két művész. 

Normandia partjainál található hatalmas sziklák csúcsán járunk, és ha ez nem lenne elég különleges, a lélegzetelállító panoráma dobja fel az egészet. Egy szintén eklektikus és érzelmekben gazdag szettről beszélünk, melynek végét a naplemente látványa koronázza meg. 

Pontosan az ilyen jellegű live előadások hangulatát hozza el nekünk most szombaton a Cinema Hall falai közé is, ahol Henry Saiz nem kevésbbé ütős szettje pont annyira pörög majd egsézen hajnalig, mint a hazai felhozatal előadása, amit ezúttal két hármas felállás ad majd, azaz az Indigo Theory és a C.P.M. !

Behopp erre!