Nem gondolom, hogy a Dj rangsorok határozzák meg bárki zenei ízlését

- 4 perces olvasmány
Alastair Brookes / K?LAB Studios
cinema hall szórakozóhely undergorund house techno

A londoni elektronikus zenei szcéna egyik jelenkori leghangzatosabb tech house előadója, Archie Hamilton is, a koromfeketére sötétített brit klubokban tapasztalhatta meg fiatal éveiben, az úthenger hatású négypernégy ütemek, és az azt körüllengő addiktív hangulat erejét. Ezek a hatások inspirálták, és indították el végérvényesen, több mint 10 évvel ezelőtt, azon az úton és néven, amin ma ismerjük őt, hogy végül az aktuális underground house és techno színtér egyik megkerülhetetlen alakjává váljon.

Archie Hamilton is azon ritka előadók közé tartozik, akik szerint a különböző hypeokat, trendeket elkerülve, a hangzásunk és stílusunk mellett kitartva is lehet érvényesülni a szcénában. Persze ez a brit előadó szerint is a nehezebb út, és több időbe is telik, viszont annál kifizetődőbb később.

Szerintem csak a jó öreg kemény munka árán érdemes elindulni, attól tartok nincsenek rövidítések a sikerhez! Fontos, hogy olyan zenét készítsünk és játszunk, ami eredeti és megkülönböztet minket, másoktól. Persze az is fontos hogy mindezt a legtisztábban és legőszintébb módon prezentáljuk. Továbbá a saját közösségi platformjaink menedzselése és folyamatos fejlesztése is nagyon fontos, mivel ma már egy nagy kiadón megjelenni közel sem számít akkora dolognak, mint régen.

Az angol úriember saját kiadójával a Moscow Records-al erre a legjobb példa, mivel számos kiadványával, neve nemzetközileg is ismerté vált, sőt még a Resident Advisor Top 100 Dj-nek listájára is felkerült az elmúlt években. Szerénységét és zenéhez való viszonyát is bizonyítja az, ahogyan erről az eredményéről beszél.

Kétség sem fér ahhoz, hogy a reflektorfénybe helyezett az, hogy felkerültem zenéimmel a listára, és ezért hálás is vagyok, de nem gondolom, hogy az ilyen listák vagy hasonló értékelések döntőek lehetnek bárkinek a zenei ízlése tekintetében. A zene megítélése szubjektív és szerintem nem bírálható ilyen módon.

A kemény techno-k és a basszusokban nehéz house-ok fúzióját képviselő Archie Hamilton a Fuse London csapatának oszlopos tagja. A már-már intézménynek számító kiadó, Enzo Siragusa legdrágább gyermeke, és egyben világhírű buli sorozat is egyben, amit leginkább az előadók zenékbe vetett közös szellemisége és szenvedélye tart egyben. Nem véletlenül tekintik nemzetközi szinten a Fuse-t, a tiszta londoni underground hangzás képviselőjének.

Szerintem mi, vagyis a Fuse csapata nagyon szerencsések vagyunk. Úgy gondolom, a munkánk során végig megtartjuk a lelkünkben azt a bizonyos ártatlanságot. Arra gondolok, hogy mindannyian a pult másik feléről a táncparkettről jöttünk, és egyikünk sem az üzleti oldalról a durva piaci részesedések mentén közelítette meg a zenét, egyszóval érkezett a szcénába.

A funkcionális klubzene felől jött brit úriember amellett, hogy a Fuse London értékes tagjaként hozzájárul a fejlődéshez, még termékeny producer is. Munkái során egyre gyakrabban mutatja meg a zeneileg agyasabb oldalát az olyan trekkekkel, mint például ez is.

De gyakran a kiadóhoz kötődő pályatársaival karöltve is alkot, vagy éppen annak egyik fejével, Enzo Siragusa-val, ilyen trekkeket eredményezve.

Az, hogy a közönség soraiban Archie Hamilton szettjei, milyen hangulatot teremtenek, a legjobb példa az alábbi videó, ami tele van örömteli, „radikálisan hedonista” pillanatokkal.

Ezekből garantáltan nem lesz hiány December 30-án sem a soron következő Cinematiné alkalmából, ahol a Cinema Hall közönsége az angol úriember ütemei mellett, az elvetemült humoráról, és még az annál is elvetemültebb „csodálatos” testközpontú fotóiról elhíresült Seth Troxler zenéjével is megismerkedhet. Az előszilveszteri mulatság melyre itt tudtok gyülekezni, itt pedig jegyet váltani, erősen teltházas eseményt vetít előre, ezért helyeteket ajánlott mihamarabb bebiztosítani.