Szeretem a sötét napokat és a zeném néha ezt tükrözi

- 4 perces olvasmány
cinema hall yoto dj house buli
cinema hall yoto dj house buli

Finnország egyik legtehetségesebb hangulatgenerátora, Otto Yliperttula, azaz Yotto munkáiban már évek óta a mesélősebb, mély meleg vonal végén fogja meg, az elegánsan pulzáló dallamos house hangzásvilágot. A 33 éves producer és Dj hírneve az utóbbi időben folyamatosan nőtt, ezzel párhuzamosan pedig színes zenei katalógusa is egyre nagyobbra duzzadt. A jövőbe mutató elektronikus zene, új generációs finn kísérletezőjének, egy éve megjelent Hyperfall című albuma, amiben egy kicsit borongósabb, de pörgős stílust megcélozva teljesítette ki zenei vízióit.

SZERETEM A SÖTÉT NAPOKAT ÉS A ZENÉM NÉHA EZT TÜKRÖZI.

Ha belemerülünk a hallgatózásba rájövünk, hogy valójában ez az album sokkal több, mint holmi elektronikai kiteljesedés, erről maga Yotto egyébként így nyilatkozik:

AZ ALBUM TULAJDONKÉPPEN EGY NAGY KEVERÉKE ANNAK, AMI ÉN VAGYOK ZENEILEG. TARTALMAZ SÖTÉT ÉS NÉHÁNY FÉNYES ZENEI PILLANATOT IS. OLYAN DOLGOT AKARTAM LÉTREHOZNI, AMIT UGYANOLYAN JÓ ÉRZÉS HALLGATNI A KLUBBAN, MINT MUNKÁBA MENET, A FÜLHALLGATÓN KERESZTÜL.

Az új szerzeményeinek erőterét egyébként korábban például az alábbi igen komoly hatásokkal bíró tételébe is beletöltötte. Többek között ennek is köszönheti karrierje felívelését, mivel Pete Tong meglátta tehetségét és bedobta számát Essential Mix-ébe, ez pedig azonnali meghívót jelentett számára a keresett kiadók és producerek körébe.

EGY ÉVTIZEDE MÁR HOGY HALLGATOM PETE TONG, BBC RADIO 1 MŰSORÁT, OLYAN EZ NEKEM A MAI NAPIG MINTHA A ZENEI BIBLIÁM LENNE. SOHA NEM VOLT MERSZEM BELEGONDOLNI, HOGY EGY NAP A LEGENDÁS MŰSORÁBA AZ ÉN ZENÉM FOG SZÓLNI. NYILVÁNVALÓAN TÉVEDTEM!

Az Anjunadeep hullámain azóta elért népszerűségét tavaly kamatoztatta csak igazán, mivel amellett, hogy hazájában megnyerte a „2019 legjobb elektronikus zenei produkciója” címet, még új kiadót is indított, Odd One Out néven.

NAGYON ÉLVEZEM, HOGY ELINDÍTOTTAM A KIADÓM. EGY TELJESEN ÚJ ÉLMÉNY ÉS TAPASZTALAT SZÁMOMRA A MŰKÖDTETÉSE MIVEL MINDENÉRT ÉN VAGYOK A FELELŐS, DE ETTŐL FÜGGETLENÜL ÜDÍTŐNEK TALÁLOM. KEMÉNY MUNKA, DE NAGYSZERŰ LÁTNI, HOGY AZ EMBEREK VALÓBAN RÉSZT VESZNEK A KIADÓM ÉLETÉBEN ÉS TUDATOSAN ELJÖNNEK AZ ODD ONE OUT TURNÉM ESEMÉNYEIRE.

A Helsinkikben született előadó trackjeit egyébként Paul Okenfold, Laurent Garnier és Sasha is előszeretettel pörgeti, sőt utóbbi még közös szerzeményt is jegyez Yotto-val.

IMÁDTAM SASHA-VAL DOLGOZNI. KÉSZÍTETTEM NEKI EGY REMIXET A KIADÓJÁRA, SZÓVAL REMÉLEM EGY NAP MAJD ÖSSZEGYŰJTÖK ANNYI PÉNZT, HOGY MEGVESZTEGETHESSEM VAGY BÁRHOGYAN RÁVEGYEM, HOGY REMIXET KÉSZÍTSEN NEKEM..

Yotto utoljára két éve járt nálunk és rendesen igénybe vette a „néhai” Tesla klub void hangfalakkal bélelt termének membránjait. Most újra ellátogat hozzánk, a Cinema Hallban lesz látható és hallható, március 7-én, ráadásul mellette a nemrég kicsattanó debüttel berobbant Tinlicker duó is tudatmódosít majd b2b munkamódszerben ezen az estén, amit hazai oldalról az Indigo Theory live-ja fejeli meg. Ezek alapján egy igazi élményfaktornak ígérkezik március legelső szombatja, hiszen a Budapest Calling csapata ismételten egy újabb réteget hasít fel a zenei folyamban, annak érdekében, hogy ezúttal is felejthetetlen élményekben legyen részünk. Ha részt kívántok venni ezen az erősen teltházat sejtető eseményen ajánlott ide kattintva, minél hamarabb lecsapni a belépőkre.