A hét nálunk kedden vagy szerdán indul

- 4 perces olvasmány
cinemahall extrawelt budapest watergate
cinemahall extrawelt budapest watergate

Az Extrawelt fiúk beleszülettek az elektronikus zenei szcénába, ugyanis az egyikük szülei által szervezett bulikban nőttek fel, és a zeneírást meg a Djzést gyakorlatilag az „ABC”-vel együtt tanulták meg. Első próbálkozásaik legsikeresebb projektje a Midimiliz lett, egészen addig, amíg James Holden kiadója le nem csapott rájuk, és változtatott meg mindent végérvényesen, illetve indította el azon az úton és néven, amivel ma is ismerjük őket.

A duó ugyan már 1998 óta együtt dolgozik, de maga az Extrawelt név
2005-ben került felvételre, egy akkoriban tervezett Border Community
megjelenés kapcsán. Elmondásuk szerint egyáltalán nem voltak benne biztosak, hogy hosszú életű lesz az együttműködés a legendás kiadóval, ezért találták ki ezt az alteregót, ami meghatározásuk szerint egy párhuzamos világot jelent, valami extra szintet.

A ’90-es években sokan gondolták úgy, hogy a techno egyáltalán nem
nevezhető zenének. Számunkra ez tökéletes ok volt a lázadásra, és kívülállóként része lenni annak a forradalomnak, ami mára egyértelműen bebizonyította a stílus létjogosultságát.

A zeneírásra nincsenek bevett szokásaik, nem osztják azt a nézetet, hogy tökéletes harmóniában kell lennie testnek és léleknek a kreativitáshoz, sőt, náluk a legjobb zenék általában másnapos körülmények között születnek.

A hét nálunk egyébként is kedden indul, vagy szerdán, attól függően, hogy mennyire volt húzós a hétvége. A hétfő nekünk ugye a vasárnap, amikor igyekszünk egy kicsit pihenni. Kedden és szerdán már lehet szó stúdiózásról, aztán már csütörtök van, ami gyakorlatilag az utolsó lehetőség a hétből, hogy minden fontos elintéznivaló végére jussunk, mert pénteken már valamelyik reptéren vagyunk általában, és vasárnap este érünk csak haza.

Az évek során különösebb technikai bakik nélkül teljesítették élő
fellépéseiket, egy kivételével.

1999-ben történt, egy japán fellépésünk alkalmával, hogy a frissen
vásárolt Mac laptopunk a fellépés alatt egyszer csak leállt és csak nagy nehézségek árán sikerült újraindítanunk. Aztán ez még háromszor megismétlődött… Totális csődként éltük meg azt az estét. Annyira szégyelltük magunkat, hogy le akartunk mondani a gázsink egy részéről. Erről azonban hallani sem akartak a promóterek, amitől még kellemetlenebbül éreztük magunkat. Végül aztán megegyeztünk és azóta is visszajárunk hozzájuk játszani, sőt mondhatni nagyon jó barátok is lettünk.

A Border Community mellett, életük másik meghatározó kiadója,
a Cocoon. Itt jelent meg mindhárom albumuk, a 2008-as Schöne Neue
Extrawelt, a 2011-es Aufruhr, két éve pedig a Fear Of An Extra Planet.
A nagyon filmcímnek hangzó album elnevezés nem véletlen, a 10 zene gyakorlatilag egy teljes történetet mesél el, valami valószerűtlen,
megfoghatatlan, de egyértelműen magával ragadó utazást. Akár valami sci-fi, ami a sötét űrben játszódik, ahol új és eddig ismeretlen világok tűnnek fel, annak az összes izgalmával, és rejtélyével.

A srácok maradtak a témánál, negyedik albumuk kapcsán is, a múlt évben kiadott Unknown már címében is egyértelműen utal valami meghatározhatatlanra. A 12 tételt meghallgatva azonban egyértleművé válik, hogy nagyon is jól meghatározható techno és electro track-ek születtek, amelyek mindamellett, hogy erősen a ’90-es évek jegyeit hordozzák magukon, nagyon mainak hangzanak.

Az Extrawelt mindezzel a jóval tér vissza Budapestre, hogy október 11-én a Cinema Hall-ban ünnepelje, Berlin ikonikus klubjának, a Watergate-nek a 10 éves fennállást. És nem érkeznek egyedül, ugyanis hallható lesz még az Adana Twins, a legendás Tiefschwarz duóból Basti, a hazai erősítést pedig Subotage adja majd!

Kedvezményes belépők erre!