Ha megszűnnek a határok egyszerűbb felszínre hozni az elmédben rejlő ötleteket

- 4 perces olvasmány
cinemahall reinierzonneveld szeptember budapest 2019
cinemahall reinierzonneveld szeptember budapest 2019

A holland zenei maesztro, Reinier Zonneveld számos maratoni szettel és egy vadiúj albummal zárta a nyarat. A live szettjeiről híres zenész többek között saját kiadóját, a Filth On Acid labelt népszerűsítette nyári túrnéján is és nincs megállás számára. Legfrissebb, harmadik, 18 trekkes albuma, a Church of Clubmusic, még tavasszal jelent meg és egyértelműen fémjelzi a művész sokoldalúságát. 

Az első albumom a Reverse Psychology, a hipnotikus és kísérleti technora fókuszált, a második pedig a dallamos technot képviselte, némi tech-house behatással. A harmadikkal pedig egy sokkal sokszínűbb albumot akartam prezentálni, ami egy utazásra hívja a hallgatót és bemutatja azt a számos e-zenei stílust, amit imádok kreálni.

Ez az album is a Filth On Acid-on jött ki, amely már lassan 4 éve ontja magából a megjelenéseket, melyek között ugyanúgy megtalálhatóak a keményebb acid trekkek, mint a mély dallamos muzsikák. A címke választékában olyan nevek is szerepelnek, mint Oliver Koletzki, Coyu, Felix Körcher, Egbert és Matt Sassari.

Egy nagyon jó barátommal, Axannal hoztuk létre a kiadót, hogy kiélhessem művészi és kreatív hajlamaimat. Egy dologban biztosak voltunk: a minőség mindenek felett! Azóta is tartjuk magunkat ehhez és minden egyes track-be beletesszük a szívünket és lelkünket.

Ez a minőségi zeneírás többek között annak is betudható, hogy Reinier 3 éves kora óta foglalkozik komolyzenével és zongorázni is tanult. Ezen felül nem elhanyagolható a zeneírás folyamata sem, ami a holland művész esetében szintén nem átlagos. 

Többnyire csak akkor kezdek neki egy track-nek ha az ötlet már megszületett a fejemben. Ez lehet egy dallam, egy hang vagy egy ritmus. Ilyenkor felveszem a telefonommal és a stúdióba érve vázolom az ötlet alapjait.

A zenei kompetencia és a különleges kreatív folyamat egy valóban egyedi hangzást eredményez, ami egyértelműen kiemeli Zonneveld művészetét a tömegből. Maga a művész ezt így magyarázta:

A múltban sokan javasolták, hogy próbáljak meg csak egy konkrét hangzásra fókuszálni és a kiadót is ehhez igazítsam. Próbálkoztam is, de ez a módszer megölte a kreativitásom. Egy idő után elengedtem ezt a metódust és egy teljesen új világ nyílt meg előttem. Pontosan ezért élvezem annyira manapság a zeneírást. Ha megszűnnek a határok, sokkal egyszerűbb kihozni magadból az elmédben rejlő ötleteket. Mindemellett a tény, hogy csak live szetteket játszom is sokat számít, mivel egyből kapom a visszajelzéseket a közönségtől.

Ezen felül fontos tényező az is, hogy a zeneírás minden aspektusát, a kreatív folyamattól a mixingen keresztül a mastering-ig egyedül végzi a holland virtuóz. Leginkább arra büszke, hogy újabban az Awakenings rezidenseként is munkálkodik, július elején Kijevben lépett fel a Cercle keretein belül és már saját Filth On Acid bulikat is rendez, de a sok teendő mellett a turnézást is nyomja keményen.

Szeptember 27-én Sasha Carassi társaságában érkezik a Cinema Hall falai közé is, így a budapesti közönség is megtekintheti a különleges live szettjeinek egyikét, Mateo & Spirit, Metha és Episode1 hazai támogatása mellett.

Kedvezményes belépők erre!

Forrás: We Own The Nite