A nappali élet lesz az új éjszakai élet?

- 4 perces olvasmány
cinematiné a38 amper akvárium rio

cinematiné a38 amper akvárium rio

Mint azt már tudjuk, szeptember 21. hétfőtől minden szórakozóhelynek, vendéglátóegységnek és kocsmának be kell zárnia este 11-ig. Ez már csak a hab volt a tortán, hiszen alapvetően is nagy letargia sújtja ezt a szakmát a vírushelyzet kezdete óta. 

Úgy fest tehát, hogy az elektronikus zenei szcéna jövője a nappali bulikban rejlik és a legtöbb csapat ezzel a megoldással fog üzemelni a jövőben. Annak ellenére, hogy viszonylag friss a hír, a legtöbb buli már azonnal reagált is a rendeletre, így például a Cinematiné október 3-án délután 3-kor startol Nick Warren extended szettjével. 

Az Akvárium klub is villám tempóban reagált és a legtöbb rendezvényt már át is szervezték délutáni kezdéshez, így például a szombati Sun & Soda-t is, amin a Kollektive Turmstrasse live szettje helyett hazai line-up-al fog megtörténni, így Sobek, Secret Factory és Denes Toth fog zenélni. A múlt szombati Egbert buli is például 17 órakor kezdődött, de a LARM-ban is átszervezésre került kb. az összes buli. A Heaven-ben szintén 18 órás kezdéssel van a legtöbb rendezvény meghirdetve, de nem csak az egyes szórakozóhelyeken folytatódik az élet, hiszen az Octopus például nappali techno bulit rendez a Margit-szigeten délután 4 és este 10 között szombaton. A Dffrntly csapata pedig egy hajókázós bulival ünnepli második születésnapját 10.-én. 

Persze voltak olyan rendezvények is, melyek törlésre kerültek, illetve más időpontra lettek áttéve. Így például a múlthét pénteki Bladerunnaz is elmaradt az A38-on, de számos esemény itt is új időpontra került át. Az A38-on emellett nagy hangsúlyt fektettek a streamelésre is. 

A Miss Monique-os szombati őrület szintén átszervezésre került és 17 órakor startolt volna a Rio-ban, de végül törölték a rendezvényt, mivel az est headlinerét már felszálni sem engedték a Budapestre tartó gépre. A meghiúsult fellépés, a fellépő menedzsmentje szerint a szervezők hibájából adódott, mivel többszöri felhívásuk ellenére sem cserélték a szerintük nem megfelelő útvonalra foglalt repjegyet. A szintén ezen a helyszínen futó minimal sorozat, a Nightlife pedig Daylife néven fog futni itt a jövőben. 

Némelyik szórakozóhely azonban kénytelen egy jó időre teljesen lehúzni a rolót és bulik nélkül vegetálni. A pécsi Amperben például szeptember 19-én tartották a szezonzáró bulit, a Metha féle, szabadtéri Be Massive Label night-al, ami beláthatatlan ideig az utolsó buli volt itt. 

⚠ MA ESTE UTOLJÁRA!!! ✊🎶🖤A rendeletek értelmében beláthatatlan ideig most utoljára lesz alkalmunk találkozni az Amper…

Zveřejnil(a) Amper Klub dne Sobota 19. září 2020

A győri Vertigo klub is úgy fest, hogy az eddigi irányítás alatt ősztől nem üzemel tovább. Szegeden október 16-án ünnepelhetjük meg Pat Duff születésnapját a Hungi Vigadóban. Debrecenben pedig az Egoist BarKlub több rendezvénye kerül délután megrendezésre. Ezeken a helyeken már át is írták a legtöbb esemény időpontját nappalira, vagyis délutáni vagy esti kezdéssel vannak meghirdetve, szóval az élet vidéken sem áll meg. 

Tehát valószínűleg kénytelenek leszünk átállni a nappali bulik koncepciójára, ahogy azt tették Franciaországban és Németországban is már hónapokkal ezelőtt. Sajnálatos módon nem jelentenek hossztávú megoldást a problémákra az átszervezések. Nyilvánvalóan az egész vírushelyzet lecsengése jelentené a valódi felüdülést a szakmának, de addig is be kell érnünk ezzel. Ennek az egésznek talán annyi előnye lehet, hogy így több vasárnapi bulit lehet majd rendezni, hiszen lesz ideje mindenkinek rápihenni a hétfői reggelekre.