Rendkívüli psy buli-t hoz a hétvége

- 3 perces olvasmány
cinemhall progressive psytrance darwish 
cinemhall progressive psytrance darwish 

November 23-án a szerb psy szcéna és a neves szerb kiadó, a TesseracTstudio mondhatni legnagyobb alakjai költöznek a Cinema Hall-ba egy rendhagyó, különleges buli erejéig. A szerb művészek mellett Izrael is képviselteti magát Darwish személyében, akit jól ismer már a hazai közönség Ozorás fellépéseiről. Mellesleg az Izraeli trance színtér egyik legmeghatározóbb úttörőjéről beszélünk, egyesek szerint pedig egyenesen az egész műfaj spirituális atyjáról. Egyedi stílusa jellemzően gazdag az etnikus, törzsi motívumokban, illetve a felemelő vokálokban.

A Tropical Bleyage zenei projekt egyike a Szerbiát képviselő fellépőknek. A két szerb fiatal stílusa már valamivel pörgősebb és néhol súrolja a Full-on műfajának alsó határát, de a dallamokban gazdag epikus mozis élmény garantált. Hozzáállásuk a zenekészítéshez bizonyítja példaértékű művészi mivoltukat, hiszen egy igazi művész abból dolgozik, amit a környezete kivált belőle. 

Inspirációt sokféle eseményből, érzésből meríthetünk, legyen az pozitív vagy negatív. Minden, ami hat érzékszerveinkre lehet inspiráló és minden pillanat új ihletet hoz magával.

A Vertex duó pedig két, viszonylag különböző és ellentétes műfaj mesteri vegyülete, hiszen ZYCE a psytrance elemeit hozta magával, Merlin pedig a chillout életérzést képviseli. Kettejük elegye egy tökéletes mixtúrája a mély, a progresszív, az etnikus és ambient motívumoknak a sokszínű és változatos hangulatok spektrumán. 

Ők hozzák el együtt a hamisítatlan TesseracTstudio-s élményt KIMO-val a kiadó tulajával és a szerb psy szcéna egyik legismertebb alakjával karöltve. Világviszonylatban is a progressive psytrance műfajának egyik legikonikusabb kiadója ez a maga #serbianstyle lenyomatával. Őt sem kell bemutatni a magyar közönségnek, hiszen többször lépett már fel Budapesten. Stílusának sajátos jellege az old-school és a modern hangzásvilág keverésében teljesedik ki és így biztosít egy valóban egyedi élményt a parketten. Szerbia utolsó követe pedig Merlin a Vertex duóból, aki a maga nyugis Chillout/Psychill és downtempo világát hozza el a hazai közönségnek.

Ha ez a széles spektrumú zenei utazás nem győzött volna meg, a szervezők egy meglepetés VJ csapat segítségével gyakorlatilag pszichedelikus, mozgó mozivá fogják varázsolni a Cinema Hall-t és úgy tűnik ez a koncepció csak az első felvonása, egy évenkénti eseménynek. 

Gyülekező itt, elővétel erre!