A zeném a techno által válik táncolhatóvá

- 3 perces olvasmány
code360 kopaszi gát joachim pastor techno 
code360 kopaszi gát joachim pastor techno 

Worakls és N’to mellett Joachim Pastor a harmadik francia fenomén, akinek nevéhez a Hungry Music megalapítása köthető. Társaihoz hasonlóan az ő zsenialitása is a zenei sokszínűségében rejlik, melyet erős vokálok, színes ütemek és a gitár egyedi használata jellemez. A live előadásairól is híres Dj és producer különleges hangszerhasználati technikája hamar elnyerte a rajongók és a kritikusok elismerését egyaránt. 

A zeném a techno által válik táncolhatóvá és a dallamok szolgáltatják az érzelmeket.

Így egyszerűsítette le a művész zenei világának jellemzését, de ennél azért összetettebb a hangzása, ugyanis tehetsége van a műfajok közti határok eltörléséhez. Nem is csoda, hiszen elmondása szerint egy valóban sokszínű előadói gárda inspirálta, melynek éppúgy tagja a Daft Punk, a Queen, a Sonata Arctica, Stephan Bodzin, Röyksopp, 2Pac, mint a komolyzene nagyjainak legtöbbje. Az biztos, hogy egy zeneileg nyitott művészről beszélünk, aki mellesleg az analóg felszerelések nagy rajongója.

Úgy vélem a zene gerincét az elemek összeállítása adja, az analóg felszerelés csak egy végső „fényezést” biztosít a track-nek és kijavítja a hibákat, amire a számítógép nem képes, de nem a felszerelés határozza meg a zenémet.

Magához a zenekészítéshez is egyedi a hozzáállása és ezt érezni is számain. 

Először gondolok valamire, legyen az ötlet, festmény vagy egy helyszín és a kiváltott érzelmeimhez próbálom igazítani a hangokat, illetve magát a zenét. Mint egy festő, amikor a műbe és érzésekbe önti azt, amit lát.

A srácok a Hungry Musicnál többnyire így vannak ezzel, de vajon mi teszi egyedivé hangzásvilágukat? Hármuk stílusa hasonló, de mégis vannak enyhe különbségek.

Szerintem mindhármunk stílusa együttesen, egymással szinergiát alkotva hozza létre a kiadó művészi image-ét. Mindannyiunk hozzátesz valamit saját egyediségéből. Worakls zenéje például filmzenei jegyeket tartalmaz, N’to beleviszi a saját mély hangzásvilágát, én pedig a valamivel populárisabb vonalat hozom, de természetesen ez szám függő. Hármunk stílusa esztétikailag, viszonylag könnyen elkülöníthető.

Az biztos, hogy mesterien bánik a hangokkal és dallamokkal, aminek egyik oka lehet, hogy rajongása a zene iránt már 4 éves korában kialakult, tanult is zenét és számos hangszeren játszott. Kevesen tudják, de a zenélés mellett mérnök a szakmája, ami szintén előnyt jelenthet. 

Régebben rengeteget utaztam barátaimmal, ami komoly ihletforrás volt számomra. Pár évig éltem Angliában és az Államokban is, de nem hiszem, hogy az utazás lenne az én szenvedélyem.

Ha kíváncsi vagy a valódi szenvedélyére te is részese lehetsz a felemelő élménynek július 13-án, a Code 360 debütáló rendezvényén, a The Rooftop Budapesten, ahol a híres live szettjeinek egyike lesz hallható 2 órás verzióban, miközben a hazai színeket a Boiler Room-ot is megjárt Route 8, illetve Davko biztosítja. 

Belépők, korlátozott számban itt.

Forrás: The Playground, Amnusique