Magasabb üzleti érdekek vezethettek a Corvin klub bezárásához?

- 3 perces olvasmány
corvin klub bíróság ítélet 2019
corvin klub bíróság ítélet 2019

Közel egy évvel a bezárást eredményező razziát követően eljárás is indult a Corvin klubot üzemeltetőkkel szemben, amelynek nemrég született ítélete értelmében a bezárás indokolt volt, ugyanis a klubban kábítószert lehetett beszerezni és ez ellen tenniük kellett volna. A razzia éjszakáján közel hétszázan tartózkodtak a klub területén, közülük ketten terjesztésért, öten pedig drogbirtoklásért kerültek őrizetbe.  A több, mint 10 éve, különböző üzemeltetők által működetett klubban korábban nem volt példa ilyen jellegű akcióra, így felvetődik a kérdés, hogy mennyiben van összefüggés a klub bezárása és a Corvin Áruház, jelenleg is folyó felújítása között.

A West Balkán-tragédia óta nagyon szigorú jogszabályi feltételrendszernek nem kis anyagi ráfordítások árán ugyan, de mindig megfeleltünk, legutoljára épp három héttel a razzia előtt állapította meg a rendőrség, hogy mindent rendben talál üzemeltetési oldalról, és a hellyel szemben kifogást nem emel. Az, hogy ebből három hét alatt hogyan váltunk „közbiztonsági kockázatot” jelentő tényezővé és miért kellett a rendes jogmenettől eltérően mindenféle bizonyítási eljárás nélkül azonnal bezárnunk, az talán már egy érdekesebb kérdés. Ezzel kapcsolatban talán azt érdemes megvizsgálni, hogy ez kinek is állt érdekében.

– nyilatkozta az ítélet kapcsán a Tóth-Almási Dávid, a 24.hu hírportálnak, majd hozzátette:

Az bizonyos, hogy az Önkormányzat, a Kormányhivatal és a Bíróság elmarasztalását követően is az a határozott álláspontunk, hogy részünkről és foglalkoztatottjaink részéről sem állt fenn a mulasztás vagy gondatlanság ténye. Bármilyen szívesen is álltam volna a bejáratnál, hogy a beengedést személyesen végezzem, de ahogy a testüregvizsgálat elvégzését, illetve a kábítószer-kereső kutya alkalmazását, úgy a beengedés megfelelő jogosítványok nélküli levezénylését sem engedélyezi itthon a törvény. Éppen ezért bíztunk meg egy megfelelő szakképzettséggel és referenciákkal rendelkező biztonsági szolgálatot. Hétszáz vendégből két vendéggel szemben indított eljárásra és nyomozásra hivatkozva bezárnak egy klubot, akkor ez azt jelenti, hogy a Sziget Fesztivál azonnali bezárása várható ez évben, ahol minden évben indul a fesztivál területén elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt büntetőeljárás?

Időközben alaposan szét is kapták az egykori klubot, amire már csak nyomokban lehet ráismerni, a pár hónapja, ott készült fotók alapján, áprilisban így mutatott:

Forrás: 24.hu