Azonnali hatállyal bezáratják a Corvin klubot

- 2 perces olvasmány
corvin klubot bezárták 2018

A józsefvárosi önkormányzat hivatalos honlapján közleményben tájékoztat a hatóság,
a Corvin klub azonnali hatállyal való bezárásáról.
Úgy néz ki az intézkedésnek köze van a június 21-én tartott razziához, amit több letartóztatást eredményezett, kábítószerrel való visszaélés kapcsán. Mindez most a szervezett bűnözés gyanújával egészül ki, így a vizsgálat lefolytatásának végéig, de
akár egy évig is zárva maradhat a klub.

A hivatalos közlemény, a http://jozsefvaros.hu-n így szól:

„ … jegyző utasítására a hatóság a mai napon elrendelte a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett, Blaha Lujza tér 1-2. Corvin Áruház
IV. emeleti szintjén és az áruház tetőteraszán lévő, „Corvin Club” elnevezésű üzletének bezárását is. A 2018. június 21-én a hajnali órákban a helyszínen végzett rendőrségi ellenőrzés következtében több személy esetében a rendőrség kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt bűntető eljárást folytat. Mindezekre tekintettel a rendőrség hivatkozással a szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól szóló 1999. évi LXXV. törvény 5-6. §-ában foglaltakra kezdeményezte a fenti üzlet ideiglenes bezárását.
A jegyző a törvényben foglaltaknak megfelelően közbiztonsági érdekből az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra az üzletet ideiglenesen bezáratta.”

A Corvin klub egyelőre még nem reagált a hírre, valószínűleg őket is váratlanul érte
az intézkedés, lévén, hogy alig 7 órával ezelőtt hoztak létre egy szeptemberi eseményt, miközben szerdától már folyamatosan újabb programokkal nyitnának.