Berlin városa szabadtéri helyszíneket keres a bulik kiköltöztetésére

- 2 perces olvasmány
covid 19 berlin buli program
covid 19 berlin buli program

Berlin önkormányzata azon ügyködik, hogy a jelenlegi helyzetben a lehető legtöbbet hozza ki a romokban heverő klubkultúrából. Jelenleg is folyik az open-air helyszínek keresése az utcákon, parkokban és a sportpályákon, melyek átalakíthatók szabadtéri táncparketté. 

A cél egyértelműen a jobb higiéniai körülmények megteremtése a bulira éhes party arcok számára, egy olyan helyszínnel, ahol a social distancing könnyen kivitelezhető. A döntést többek között a helyi klubok is szorgalmazták, akik a 30 millió eurós támogatás ellenére továbbra is küszködnek bevételek nélkül. 

BERLINNEK HIÁNYZIK A SOKSZÍNŰ KLUBSZCÉNÁJA. A KLUBOK ÉS BÁROK SZENVEDNEK A KORONA IDEJE ALATT.

– mondta a város gazdasági minisztere, Ramona Pop.

A bulikat profi módon és a szabályokat betartva fogják megrendezni a klubok, akik így némiképp talán fellélegezhetnek majd befolyó bevételeknek hála. A politikusok abban bíznak, hogy az ehhez hasonló alternatívák hatására csökken majd az illegális party-k száma, amelyek nagyban felgyorsították a vírus terjedését. 

Svájchoz hasonlóan Németországban is szigorítottak, augusztus 27-én a növekvő koronás esetek hatására kitolták a nagyobb jellegű rendezvények tiltását az év végéig, illetve a bulik létszám limitjét is 50 főre redukálták. Ezek alapján égető szükség lesz a hasonló alternatív megoldásokra, különben egy teljes iparág kerülhet veszélybe. 

Berlinben egyébként nem ez az első alkalom, hogy a városvezetés valós és hathatós segítséget nyújt az egyébként milliárdos bevételt produkáló szcénának:

Forrás: RA