Durva buliszabályozás lép ma életbe Zürichben

- 2 perces olvasmány
covid külföld svájc buli szabály 

covid külföld svájc buli szabály 

Nem csak itthon, külföldön is folyamatosan változnak a vírus helyzet miatt a szabályok, amelynek továbbra is az éjszakai élet a legnagyobb vesztese. Most Svájcban hoztak olyat rendelkezést ami több európai országban is követendő példa lehet hamarosan. A zürichi kanton kormánytanácsa újabb rendeleteket fogadott el a vírus megfékezése érdekében és úgy tűnik különösen a klubok kerültek nehéz helyzetbe ezúttal is. 

A városban augusztus 27-től kötelező lesz az üzletekben és a piacokon a maszk viselete, a vendéglátóegységeknek kötelező lesz felvenni vendégeik elérhetőségét, illetve a beltéri rendezvényeken maximum 100 ember tartózkodhat az épületben és ugyanez vonatkozik az éttermekre is.
Ha pedig egyben kültéri és beltéri is az esemény, akkor 300 fő a megengedett létszám, egy védelmi koncepció mellett, ami például a másfél méteres távolságtartást vagy az arcmaszk használatát jelenti. Tehát van lehetőség meghaladni a 100 főt, de csakis szigorú szabályok betartása mellett. Ezek a szabályok nem csak a klubokban, de minden eseményre érvényesek, legen szó esküvőről, meccsről vagy moziról.

Alex Dallas, a legendás Zukunft Club-ból a következőképp reagált Facebook oldalán, a hír kapcsán: 

MIUTÁN AZ ELMÚLT HETEKBEN GŐZERŐVEL DOLGOZTUNK AZ ÚJRANYITÁSON, HIDEGZUHANYKÉNT ÉRT MINKET AZ ÚJ SZABÁLYOZÁS. BÁR A KÖZÖNSÉG NAGY RÉSZE MEGÉRTŐ, TOVÁBBRA IS DÖBBENTEN ÉS REMÉNYT VESZTVE ÁLLUNK A HÍR HALLATÁN. KÖSZÖNÖM ZÜRICHI KANTON! ÉN MÉG AZT HITTEM, HOGY LEGALÁBB A MI KORMÁNYUNK NEM VESZ RÉSZT EBBEN A GAZDASÁGI ÉS MUNKAERŐ-PIACI OROSZ RULETTBEN, 5 GOLYÓVAL A TÁRBAN. NAIV VOLTAM…

Ezek után csak reménykedhetünk, hogy a már belebegtetett szeptemberi változások a hazai klubéletet nem ilyen módon fogják érinteni. Az mindenesetre jelzésértékű, hogy az ilyenkor szokásos klub nyitási buli dömping egyelőre várat magára, több klub szeptemberi programja alternatív és jobbára szabadtéri programokról szól.

Forrás: Swissinfo