Elektronikus zenei albumot ad ki a dalai láma

- 2 perces olvasmány
dalai láma elektronikus zene album megjelenés

dalai láma elektronikus zene album megjelenés

Amikor arról írtunk, hogy az utóbbi hónapok fellépésmentes időszaka megnövekedett stúdiózással fog telni a zenészek körében, ami eddig szokatlan mennyiségű és remélhetőleg minőségű produktumokat hoz, a legmerészebb álmainkban sem gondoltunk arra, hogy a világ egyik vallási  vezetőjétől is valami hasonlóra számíthatunk. 

A tibeti spirituális vezető, aki idén, az album megjelenésének napján tölti be a 85. életévét egyfajta speciális meditációs anyagnak szánja az Inner World, 11 trackjét, ami a zene egyetemes nyelvén juthat el mindenkihez.

BÍZOM BENNE, HOGY A ZENE ÁLTAL SOK EMBERT ELÉR AZ ÜZENET, MELY SZERINT A BOLDOGSÁG VALÓDI FORRÁSA A SZÍVÉLYESÉG ÉS A MÁSOKKAL VALÓ ÖNZETLEN TÖRŐDÉS. AZ ÉLETEM LEGFONTOSABB CÉLJA AZ EMBERISÉG SZOLGÁLATA, A ZENE ÁLTAL PEDIG MINDEZT HATÁRTALANUL MEGVALÓSÍTHATOM.

– nyilatkozta a megjelenés kapcsán Dzsepcun Dzsampal Ngagvang Loszang Jese Tendzin Gyaco, azaz a 14. dalai láma. A megjelenés természetesen nem öncélú, a vallási vezető alapítványán keresztül a Social, Emotional and Ethical Learning kezdeményezést fogja támogatni.

Az album első trackje már hallgatható is, az ambient zenei alapokon nyugvó alkotás szövegében a buddhizmus egyik legszebb alaptanítása hallható:

NYÍLJUNK MEG ÉS ENGEDJÜK KÖZEL MAGUNKAT MÁSOKHOZ.

A teljes, egyébként rendkívül beszédes track lista így néz ki:

1. One Of My Favorite Prayers
2. The Buddha
3. Compassion
4. Courage
5. Ama La ft. Anoushka Shankar
6. Healing
7. Wisdom
8. Purification
9. Protection
10. Children
11. Humanity&nbsp