Kib@szott idióták

- 3 perces olvasmány
dave clark underground rave buli 

dave clark underground rave buli 

A jelenlegi globális helyzet sokakat nehéz döntések elé állít, főleg ebben a szakmában. Rengetegen küzdenek egzisztenciális problémákkal és ezek az emberek valószínűleg meg is tesznek mindent, hogy megoldódjon a pénzügyi helyzetük. 

Dave Clarke egy Facebook posztjában – nem most először –  alaposan beolvasott a szcéna tagjainak, amiben kitért ezekre az emberekre is, de hozzátette, hogy számos nemzetközileg is elismert Dj játszik olyan rendezvényeken, melyek messze vannak a legálistól. Ezen előadók nagy része egyáltalán nem szorul rá az ilyen jellegű fellépésekre és valószínűleg a menedzsment nyomására hoznak ilyen döntéseket. Mindezért egyszerűen “kibaszott idiótáknak” nevezi őket.

Very disappointed in "The Scene"…. to be clear I am not talking about any DJ that has true financial worries and has…

Zveřejnil(a) Dave Clarke dne Pondělí 17. srpna 2020

Dave elmondta, hogy ezek a lemezlovasok szembe köpik az egész szakmát és azokat az embereket, akiknek köszönhetik sikerüket, és mindezt saját egojuk és pénztárcájuk táplálásának céljával. 

Egy-két konkrét esetet is kiemelt posztjában:

RENDEZTEK EGY BULIT ANTWERPEN KÖZELÉBEN, AHOL KONKRÉTAN LEÍRTÁK A MEGHÍVÓKBAN, HOGY A SOCIAL DISTANCING ÉS A SZÁJMASZK HASZNÁLATA NEM KÖTELEZŐ. EGY PÁR HÉTTEL KÉSŐBB A VÁROSÁBAN BEVEZETTÉK A KIJÁRÁSI TILALMAT. PÁRIZS KÖRNYÉKÉN IS RENDEZTEK ILYEN JELLEGŰ BULIKAT, AMINEK SZINTÉN AZ LETT A VÉGE, HOGY JELENTŐSEN MEGUGROTT A MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA.

Dave hozzátette azt is, hogy például Amszterdamban rendeztek hasonló bulikat, de azokat normális körülmények között, tehát lehet az egészet ésszel is csinálni. 

A 90-ES ÉVEKBELI UNDERGROUND RAVE BULIK EGY MOZGALOM RÉSZEI VOLTAK, AMIN KERESZTÜL A TECHNO ÉS A HOUSE MŰFAJA PRÓBÁLT ÉRVÉNYT NYERNI EGY OLYAN VILÁGBAN, AHOL A LEGTÖBB HELYSZÍN NEM TÁMOGATTA EZEKET. EZEK A RENDEZVÉNYEK NEM EGY GLOBÁLIS EGÉSZSÉGÜGYI KRÍZISBEN PRÓBÁLTAK KISKAPUKAT KERESNI, ÁRTVA EZZEL RENGETEG EMBERNEK.

Persze vannak inkonzisztenciák, de ezek a mostani illegál bulik valójában csak meghosszabbítják ezt a nehéz, bulimentes időszakot. Egy korábbi posztjából kiderül az is, hogy Dave bizony nem beszél a levegőbe, ugyanis már júliusban kijelentette, hogy ő nem kíván részt venni olyan rendezvényeken, melyek egy kevésbé szigorú törvényekkel rendelkező területen kerülnek megrendezésre. 

How is everyone? I just wanted to let you know that whilst I appreciate the offers to play in some territories that seem…

Zveřejnil(a) Dave Clarke dne Pondělí 27. července 2020

Hozzátette, hogy nem tarja helyénvalónak a közönség veszélyeztetését és mindenkitől türelmet kér.