József Attila ihlette techno track született

- 3 perces olvasmány
david temessi költemény techno videó 2019
david temessi költemény techno videó 2019

A valódi, mély tartalommal bíró művészeti alkotásoknak nincs lejárati idejük, az általuk hordozott üzenet akár évtizedek múlva is aktuális tud marad. József Attila, A hetedik költeménye 1932-ben született, most, 87 évvel később pedig David Temessi újraértelmezésében került megzenésítésre, és rögtön egy videót is kapott a szám, amit az a Sonic Video stúdió készített, akik korábban Boris Brejcha, Gravity track-jének álmodták meg a képi világát.

Boros Krisztián „Krinya” elmondta, hogy szándékosan nagyon sötét hangulatú videót terveztek, ami összhangban van a költemény üzenetével és David Temessi zenei világával is, miközben reflektál a jelenlegi társadalmi környezetre is:

Mivel A hetedik című vers öt részből áll,
így a klip is öt különböző dolgot jelenít meg.

1. Születés/halál, 2. Háború, 3. Szerelem, 4. Munka/Létfenntartás, 5. Túlvilág/Halál. Igyekeztünk átadni és tükrözni a mai és sajnos minden korban jelenlevő sötétséget, komorságot. Se a szám, se a klip nem boldog, hanem elvont, komor, bús, dark…

A képi és a zenei világon túl a vers angol szövege és annak narrátorának, Mr. A-nak a szigorú hangja is nagyban hozzájárul az erős végeredményhez, ami máris kúszik felfelé a digitális áruházak eladási listáin, jelenleg, a Beatport techno chartájának, a 77. helyén tartózkodik.

https://www.youtube.com/watch?v=sDm4I5CtJV0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0kJkqJkP0yvqJVx8GPRcogT58YT1h3tcr9xqV3WF2Do7xMW2H1-m4ccJM

A track egyébként nem csak évtizedeket, de stílusokat is átívelő produkció, hiszen Mr. A eredetileg metál énekes, akivel Temessi, a közös barát, Krinya által találkozott, majd rövid időn belül, gyakorlatilag végig online dolgozva került összerakásra a The Seventh.

Közös barátunk, Krinya mutatott be minket egymásnak. Az érdekesség az egészben, hogy a szám utolsó keveréséig nem is találkoztunk, mivel én jelenleg Bécsben élek.

– meséli Mr. A, majd Temessi hozzáteszi:

Az első találkozásunk december környékén volt. Bécsből ideutazott. Átjött dumálgatni, majd lementünk a Teslába bulizni egy nagyot, ahol fel is léptem. A közös munka aztán teljesen online folyt. Facebook-on kommunikáltunk egymással és e-mailben küldtük át a hangfájlokat. Meglepően könnyen zajlott, nagy volt az összhang.

Az összhang valóban nagyon megvolt, olyannyira, hogy a 4 trackes EP-re egy másik közös zene is felkerült, ami a God Speed nevet kapta.

Párhuzamosan dolgoztunk a God Speed nevű track-en, ám ahhoz nem készült klip (eddig). Jelenleg együtt dolgozok Christian Weinerrel egy közös albumon, amiben nem csak beszélek, hanem kamatoztatom a metál szcénából jövő ének tudásomat is. Hörgök, ordibálok, visítok. Biztosíthatlak Titeket, érdekes lesz!

– egészíti ki Mr. A.

A május 3-án, az OFF Recordings gondozásában megjelent EP-n egy Andre Crom remix is helyet kapott, az eredeti, illetve a Synatax Error és már említett God Speed track-ek mellett.

A teljes pakk itt tudsz lecsapni