A nagyreményű hazai kiadó a főváros első számú techno klubjában

- 3 perces olvasmány
dffrntlab kiadó techno underground
dffrntlab kiadó techno underground

A még viszonylag fiatal DFFRNTLAB kiadót, ahogy a név is mutatja, a D F F R N T L Y csapatának köszönhetjük és a koncepció itt is az underground innovációja. A kiadó február óta már 4 megjelenéssel is büszkélkedhet, melyeket nem árt lecsekkolni, ha tudni akarjuk mire számítsunk a szombati Label Night-on, ahol a kiadó tagjai fogják kényeztetni a füleket.  

A Dffrntly alapítója, Julian Marcell még február elején állt elő 2 trekkes Frequency Of Liberation című EP-jével, amellyel megszületett a label. Határozottan a sötétebb és kemény ütemek dominálnak az EP címadó trackjében, míg a másik tag, az Over valamivel lágyabb és dallamosabb.

Itt nem állunk meg, ugyanis a következő EP is Julian Marcell szerzeménye. A Surrender már 3 track-ből áll, maradva a durca ütemeknél, miközben a hidegrázós vokálok innen sem hiányoznak. A Bpm szám 125 és 128 között mozog és a minimalisztikus hangzás is hangsúlyos például az Analog című számnál. A Spirit pedig az őrültebb hangzásvilágot képviseli, de kétségkívül egy precízen összepakolt műremek.

Tobak EP-je az Autumn hű maradt a nevéhez, hiszen a lájtosabb, melankólikusabb hangulat dominál a 3 trackben. A Bpm szám is leesett 120 környékére, illetve a műfaj tekintetében is váltottunk technoról melodic house & technora. Addallamok szerelmesei is otthon érezhetik magukat a DFFRNTLAB világában, hiszen ez az EP bővelkedik bennük. Az Autumn Kiss című számot még Belocca is megremixelte.

A legújabb kiadvány pedig a Technicolour által készített Black Tulip,amely a lépegetős techno vonalát követi, de enyhén dallamokkal színezett formában. Egy valóban mesterien összerakott darabról beszélünk, melynek Bohumil készítette el feldolgozását, aki nagyon elvitte őrült irányba a tulipánt. A Bpm számot is feltolta 133-ig és az egész hangzásvilág annyira megváltozott, hogy rá sem ismerni az eredeti fekete tulipánra, gyakorlatilag egy új, nagyon ütős track született.

Miközben hamarosan Kitti Kay is leteszi névjegyét a kiadónál,  érkezik egy külföldi duó, a Pierre Blanche kiadványa is, ami korábban már buliban is tesztelésre került, és valószínűleg most szombaton is felcsendül a Premier klubban, ahol Kitti mellett Julian Marcell 3 órás szettel érkezik, de Belocca és Technicolour is különleges válogatással készül az estére, ami már este 10-kor kezdetét veszi és legalább másnap 7-ig fog tartani a klub vérvörösen izzó Sinus termében, természetesen VOID hangrendszeren.