A hétköznapokat általában stúdiózással töltjük

- 4 perces olvasmány
dffrntly moonwalk techno 2019

dffrntly moonwalk techno 2019

„A középiskolás évek alatt, a zene iránti szenvedélyünk által lettünk jó barátok. Egyikünket sem érdekelt nagyon semmi más a producerkedésen kívül, így minden szabadidőnket a Logic és Ableton programok tanulmányozásával illetve a legkülönbözőbb stílusú zenék gyártásával töltöttük. Innen is a Moonwalk elnevezés, mert úgy gondoljuk ez tökéletesen tükrözi a hangzásunkat, ami a funk, a ’80-as évek zenei világából és house stílusjegyekből tevődik össze.”

View this post on Instagram

Working for the weekend 🤖

A post shared by Moonwalk (@moonwalk_music) on

Dario Vizioli és Mauro Morabello Morabito duója, a Moonwalk több, mint egy évtizedes alapozást követően, de akkor, 2012-ben, szó szerint robbantak be a köztudatba a Girl For You zenéjükkel és azóta is, rendkívül termékenyek. Kiadványaikért a legnagyobbak, többek között a Diynamic, a Still Vor Talent, a Tronic, a Suara vagy a Get Physical kiadók versengenek.

„Életünk meghatározó élménye volt, amikor a táncparketten meghallottuk a zenénket, amit Solomun tett fel. Még most is hidegrázós emlék, ahogy a közönség reagált. Az volt az első olyan határozott megerősítés, hogy igen, van értelme annak, amit csinálunk, jó úton járunk.”

Ez az út, azóta már sokat változott, már ami a stílust illeti, mert a kezdeti house és deep house szerzemények helyét mára a feszesebb ütemek vették át, de ez egyáltalán nem vált a hátrányukra, sőt, ezt a mostani vonalat, jobban és hitelesebben hozzák, mint előtte bármit.

„A deep house mint olyan, mára sajnos teljesen elkommerszesedett. A legszomorúbb az, hogy nem is feltétlenül maga a stílus fáradt el, a mélyrepülés inkább a mértéktelenül és rossz minőségben legyártott track-eknek köszönhető, amit sokszor maguk a kiadók rendelnek meg, eladásaik maximalizálása érdekében.”

Mint sokan mások ők is továbbléptek karrierjük első sikeres időszakán és az új irány új lehetőségeket is jelentett, például az Orbital, a Diynamic-nál, míg a Meteora a Stil Vor Talent-nél landolt. Mindez nem a szerencsén vagy a megfelelő pozicionáláson múlt:

„A hétköznapokat általában stúdiózással töltjük. Nincs meghatározott menetrend, minden annak a függvénye, hogy mikor jön ránk az ihlet. Van úgy, hogy délután, vagy úgy, hogy késő éjszaka vagyunk kreatívabbak. Egy – egy zene felépítése tekintetében sincsenek szabályok, ha valamelyikünknek van egy jó ötlete, ami a másiknak is tetszik, akkor azt beépítjük. Nem kapkodjuk el a dolgokat, szeretünk időt adni magunknak és a produkcióknak is.”

A sikerük egyik kulcsa a kemény munka mellett valószínűleg a hozzáállásukban rejlik, hiszen az alaptétel igazán egyszerű, csak fel kell ismerni: nem a mennyiség, a minőség a lényeg.

„Manapság szinte bárki össze tud tenni egy track-et a rendelkezésre álló szoftverekkel. Rengeteg zene születik, amelyek közül az egyediség mellett a minőséggel ehet még kitűnni. Mi ebben hiszünk és ennek szellemében dolgozunk minden nap.”

Egyedi és minőségi zenékben április 19-én sem lesz hiány, mert a  D F F R N T L Y meghívására a Lock klubban lép fel a Moonwalk, ahol rajtuk kívül mindezt Julian Marcell, Belocca, Kitti Kay, Tobak, Technicolour és New Ground garantálja majd.
Via Partyflock, Onlyclubbing