Gyerekkoromban nomád életet éltem

- 3 perces olvasmány
plusbeats_dffrntly_thury_vár_techno
dffrntly thury vár techno

A Djane egy újabb tökéletes példája a tipikus „koldusból királyfi” történeteknek.
Gayle San Szingapúrból származik, ami a 80-as években, amikor pályafutását kezdte, mondhatjuk még egy kulturális pusztaság volt. Nem volt sok lehetősége kitörni a zeneiparban, így tokiói tanulmányai után Miamiba, majd az Egyesült Királyságba költözött, hogy kövesse álmait.

Gyerekkoromban nomád életet éltem. Szingapúrban nőttem fel, Tokióban tanultam tovább, onnan Miamiba, majd Londonba költöztem.

Kezdetben divatbemutatókon zenélt, majd rezidens lett a londoni Limelight klubban, ahol megismerkedett a keményebb techno ütemekkel. Hamar híre ment Európában 3 lemezjátszós szettjeinek és keverési technikájának, így végül Frankfurtban, a legendás Omen klub rezidenseként talált új otthonra. Itt indult be igazán Gayle karrierje és azóta emlegetik őt is a 90-es évek techno úttörői között. Ha éppen nem egy neves fesztiválon zenélt, a stúdióban munkálkodott és olyan kiadóknak gyártott zenét, mint a Toolroom, Time Warp, V2, Dj Mag, Mixmag, FAR és a saját kiadói Equator és GSR. (Gayle San Recordings)

Számos turné és fellépés után úgy döntött Németországban telepszik le.

Egy idő után túl sok volt nekem az utazás. Előnyösebb volt számomra csak Németországban és a környező országokban játszani. Sok évvel ezelőtt játszottam utoljára a szingapúri Zouk klubban.

Az utazgatással tehát már régen felhagyott, mert elmondása szerint a magánélete rovására ment.

Amikor más emberek családi programokat terveztek én többnyire épp utaztam egy fellépésre. Egy idő után nagy kihívást jelentett az egyensúly megtalálása a munka és a magánélet között. A barátaim némelyike még a születésnapokra és esküvőkre sem hívott soha, mert sosem értem rá. Az utóbbi években azonban már csak havi 4-5 fellépésem volt és inkább az ingatlanos üzletemre koncentráltam.

A közelmúltban megismerkedett olyan extrém sportokkal is, mint a szabadesés és ezen tényezők összessége sodorta őt el a zenéléstől.

A Dj szakmával 2019-ben végleg felhagy, de a zeneírást mindenképp folytatni szeretné, tehát a törzsi house és a groovy techno muzsikákra továbbra is lehet számítani tőle.
Ami a fellépéseit illeti, az utolsók egyike itthon is megtekinthető lesz a Thury Várban július 13-án a D F F R N T L Y szervezésében, ahol többek között SanFranciscoBeat, Episode1, Belocca, Julian Marcell, Technicolour és Kitty Kay mellett fog zenélni.

A korlátozott számú belépők ide kattintva érhetők el.

Források: ReclaimEDM, FazeMag, Partysan