A saját kezemmel szeretem megérinteni a zenét

- 3 perces olvasmány
dffrntroom techno kaiser fellépő hétvége
dffrntroom techno kaiser fellépő hétvége

Az újabb hétvége egy újabb külföldi fellépőt köszönt a DFFRNTroom-ban, ezúttal a dél-olaszországi Kaisert hozzák el nekünk a szervezők, aki leginkább a jellegzetesen sötét és hipnotikus hangzásáról híres. A fiatal művész idén hozta létre saját kiadóját, a K S R-t, ami szintén ezt a vonalat erősíti, de egyedi stílusa meghódította már olyan kiadók szívét is, mint a Planet Rhythm, az Invite’s Choice, és az End Of Dayz. 

Természetesen ő sem ragad le egyetlen hangzásnál, így például a Last Emotion című számnál inkább az érzelmes, lágyabb hangzáson volt a hangsúly. Egy művész persze mindig abból dolgozik, ami éppen az elméjében van, és ezzel lehet magyarázni Kaiser egyes megjelenései közti különbségeket is. 

Nyilván folyamatosan változik a hangzásom, de alapvetően próbálok egy konkrét stílus felé orientálódni. Ugyanakkor szeretek kísérletezni is a hangokkal és az ilyen újításokkal kiszellőztetni a lelkem.

Ez a konkrét stílus az ő esetében az, amit például Regis képvisel, ugyanis egy interjúban kifejtette, hogy számára ő az abszolút példakép és ő gyakorolta rá a legnagyobb hatást, mint művész és ember egyaránt. De példaképei között szerepel mások mellett DVS1 és Dasha Rush is.

Ez a kemény, de ugyanakkor kellőképp hipnotikus hangzás figyelhető meg az olasz Dj legtöbb művében. A Still Life című számában például a magas Bpm szám, a transzba ejtő és a világűrre emlékeztető hangok egyaránt jelen vannak. Az analóg hangzás is megfigyelhető, hiszen ezek rajongójaként mindig próbál hű maradni az oldschool zenekészítéshez és ez meg is látszik művészetén.

Hatalmas rajongója vagyok az analóg rendszereknek. A saját kezemmel szeretem megérinteni a zenét és addig jammelni, amíg össze nem áll egy teljes számmá. Csak ezután következik a stúdiózás. Azonban nemrégiben fedeztem fel a Plug-inek világát és őszintén szólva, szeretném mélyíteni tudásom a területen.

Hogy jelenleg hol tart a kísérletezés kapcsán azt  például november 2-án a DFFRNTroom-ban, élőben is megtapasztalhatjátok, ahol a hipnotikus hangzást mellette, Julian Marcell, Kitti Kay és Experimental is garantáltan szállítja majd!

Kedvezményes behopp, itt! 

Forrás: Vents Magazine