Carl Cox, Amelie Lens és Adam Beyer szerint is ő a legígéretesebb feltörekvő techno arc

- 2 perces olvasmány
dffrntroom wex10 techno dj producer 
dffrntroom wex10 techno dj producer 

A D F F R N T L Y  csapatmegállás nélkül, hétről hétre hozza el nekünk a techno külföldi arcait abba a bizonyos szobába, melyet mindig sikerül megtölteni felejthetetlen élményekkel. A soron következő arc korunk egyik legígéretesebb feltörekvő underground techno producere, a francia származású Wex 10, akinek kőkemény stílusára felfigyelt többek között Chris Liebing is. CLR podcast-jában ugyanis rendszerint feltűnnek az ifjú titán muzsikái, melyeknek nagyrésze mellesleg olyan neves kiadók gondozásában született meg, mint az Odd Recordings, a Sam Paganini féle JAM, az Eclipse vagy a Complexed. 

Nem csoda, hogy a nagyok is felfigyeltek rá, hiszen mint Dj is bebizonyította, hogy különleges tehetsége van a zenéléshez. Szettjei alatt szinte kivétel nélkül katartikus és magával ragadó hangulat uralkodik és nincs ez másképp a saját művei esetében sem. Gene Karz és Lesia Karz közöséből, a Bone-ból készített feldolgozása például egy jó ideig vezette a Beatport hard techno listáját. 

A nagysikerű darabban határozottan a szüntelenül ismétlődő vokálon van a hangsúly, melyet mesteri módon ötvözött a pulzáló dobok egyvelegével. A francia fiatal hangzásvilágára jellemző az acid és a hasonlóan elvont motívumok sora, de pont ez a lényege művészetének, hogy az underground világához húzza a hallgatót. 

A művész legfrissebb megjelenései között említhetjük a Crypto című számot, ami egyértelműen egy acid hangzással színezett mű és a kiadó nevéhez hűen hozza azt a „furcsa” hangulatot. 

Sokak szerint a techno műfajának jövőjét testesíti meg zenéjével az ifjú virtuóz és ezt olyan nagy nevek is alátámasztják, mint Carl Cox, Amelie Lens, Adam Beyer és Pan-Pot, akik rendszeresen pörgetik számait világszerte. 

November 9-én élőben is meggyőződhettek róla, hogy egyáltalán nem alaptalan a körülötte lévő hype, hiszen Budapest legújabb techno klubja, a DFFRNTroom látja vendégül egy szett erejéig. Az elővételes belépők már elérhetőek, ide kattintva