Avicii kiállítás nyílik Stockholmban

- 2 perces olvasmány
dj avicii experience kiállítás stockholm 

dj avicii experience kiállítás stockholm 

Tim Bergling, ismertebb nevén, Avicii elképesztő mértékben befolyásolta az elektronikus zene világát és annak egész kultúráját. Rövid élete alatt emberek millióira volt hatással, eufórikus hangzásával, lehengerlő energiájával és dalainak érzelmes szövegeivel. 

2021-re egy emlék múzeum nyitását tervezik a művész szülővárosának központjában, Stockholmban, Avicii Experience néven. A látogatók végignézhetik miképp lett egy fiatal zenerajongóból szupersztár Dj, gyerekkori szobájától kezdve, a hatalmas Los Angeles-i stúdióig, ahol a slágerek születtek. Néhány soha nem látott kép és videó is feltűnik majd a kiadatlan zenék mellett. 

A kiállítás társalapítója így nyilatkozott:

AVICII AZ EGÉSZ ELEKTRONIKUS ZENEI SZCÉNÁT ÁTALAKÍTOTTA ÉS HATÁSA SZÁMOS MŰFAJRA KITERJEDT. KIJELENTHETJÜK, HOGY Ő VOLT AZ EGYIK LEGBEFOLYÁSOSABB PRODUCER, ELŐADÓ ÉS DALSZÖVEGÍRÓ.

A kiállításon betekintést nyerhetünk a kreatív folyamatba, mellyel a slágerek születtek és a különböző együttműködések történetét is megismerhetjük. Tim egyik barátja és munkatársa, Nile Rogers is mesélt a néhai művészről:

AMELLETT, HOGY A VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB DJ-JEKÉNT TARTJÁK SZÁMON, NEM SZABAD ELMENNI AMELLETT, HOGY TIM VOLT A LEGJOBB DALSZÖVEGÍRÓ, AKIVEL VALAHA DOLGOZTAM. AZ EGÉSZ NAPOS MUNKA UTÁN IS CSAK ÚGY ÖZÖMLÖTTEK AZ ÖTLETEK A FEJÉBŐL. EGY VALÓBAN RENDKÍVÜLI TEHETSÉGGEL MEGÁLDOTT EMBERRŐL BESZÉLÜNK, AKI A DALLAMOK MESTERE VOLT.

A kiállítás a SPACE koncepció részét képezi majd, ami a gaming, a zene és a tartalomgyártást hivatott ötvözni, a digitális kultúra bemutatásával. A cél az, hogy egy biztonságos és interaktív környezetet teremtsenek a kreatív emberek számára, akik ezáltal közösségeket hozhatnak létre. A bevételek nagy része pedig a Tim Bergling alapítvány javára megy, amely a hasonló mentális gondokkal küzdőket igyekszik támogatni. Az alapítvány emellett olyan non-profit cégeket is támogat,  amelyek olyan globális problémákkal foglalkoznak, mint a felmelegedés és az éhezés. 

Forrás: We Rave You