A techno előadók és estek taroltak az idei Dj Awards-on

- 2 perces olvasmány
dj awards ibiza heart klub 2019
dj awards ibiza heart klub 2019

Hétfő este, Ibizán osztották ki a Dj Awards díjait, ahol idén, már 22. alakalommal díjazták az aktuális szezon teljesítményét, a már jól ismert „kriptonit” szobrocskával. A 24 kategória díjainak  kiosztására ezúttal is a Heart klubban került sor, ahol többek között a Butch, Agoria és Hernan Cattaneo szórakoztatta az egybegyűlteket. Míg az előző év elsősorban a tech house előadóknak kedvezett, addig idén sokkal színesebb volt a díjazottak zenei tagozódása, de egyértelműen a techno előadók, események és producerek kerültek előtérbe.

A 14 zenei stílust képviselő 120 jelölt közül végül a szakma nagy öregjei mellett feltörekvő arcok és friss kezdeményezések is díjazásra kerültek. Utóbbi kategóriába sorolható például az alig 4 éve tevékenykedő, de joggal díjazott Cercle, akik a Cutting Edge kategóriában győzedelmeskedtek vagy Onyvaa, mint friss tehetség, a Newcomer kategória győztese.

Ami pedig a nagy öregeket illeti: Carl Cox az év nemzetközi Dj-e díjat vitte el, Stephan Bodzin a live fellépők között találtatott a legjobbnak, míg Kerri Chandler a legjobb house előadói címet zsebelte be. Maceo Plex a legjobb Melodic House & Techno Dj-producer kategóriában győzedelmeskedett, a Chase & Status páros a Bass, Da Capo az Afro, Maya Jane Coles a Deep House, Butch a Deep Tech, Charlotte de Witte a Techno, Aly & Fila a Trance, Hernan Cattaneo a Progressive kategória legjobbja lett, míg a Breaktrough, vagyis az idei év legnagyobb áttörését az Artbat páros produkálta.

Az év kiadója a Hot Creations, az év ibizai eseménye A Cocoon 20 éves rendezvénysorozatának Kraftwerket felvonultató kiadása lett, az év nemzetközi fesztiválja pedig a Torinóban megrendezett Kappa Futur, mindezek ellenére nem az olaszok a legnagyobb buli huligánok, ugyanis év buli nemzete Izrael.