5 hazai előadó, 4+1 kedvence 2019-ből

- 7 perces olvasmány
dj előadó goa techno house 
dj előadó goa techno house 

A tavalyi év, számos hazai DJ-nek jelentett előrelépést. A jókívánságok és a köszöntések mellett az évet értékelő sorok sem hiányozhattak, ezért mi megkérdeztük őket hogyan telt számukra a tavalyi év valamint, hogy mi volt a kedvenc 4+1 zenei megjelenésük, amit örömmel játszottak. 

Kezdjük is a sort a könnyed és misztikus hangzású house-t képviselő, Citymatiné rezidenssel Sobek-el.

2019 EGY MEGJELENÉSEKBEN GAZDAG ÉV VOLT, TÖBB OLYAN KOLLABBAL ÉS REMIXXEL, AMI TELJESEN ÚJ VIZEKRE VITT, ÉS KIMOZDÍTOTT A KORÁBBI KOMFORTZÓNÁMBÓL. A GIORGIA ANGIULI-NAK, A BERLINI KALYMA-NAK, A LEGENDÁS BÉCSI MAKOSSA & MEGABLAST DUÓNAK, ÉS A THEO MEIER-NEK KÉSZÍTETT REMIXEK NAGYON SIKERESEK VOLTAK, ÉS MINDEN TOPLISTÁS DJ JÁTSZOTTA ŐKET, AMI KIEMELTEN FONTOS CÉL EGY MEGJELENÉSNÉL.
NAGYON SZERETTEM A KÖZÖS MUNKÁT MULYA-VAL ÉS PALMFOOD-AL IS. ITTHON ELSŐSORBAN ŐK AZOK, AKIKKEL ZENEILEG ÉS EMBERILEG IS JÓL MEGÉRTJÜK EGYMÁST. HA NEM SAJÁT ÜGYEKRŐL VAN SZÓ, AKKOR EGYÉRTELMŰEN A MEXIKÓI SZCÉNÁRA TAPADTAM RÁ TAVALY. NAGYON EGYEDI FELFOGÁSBAN ALKOTNAK, ÉS EGY OLYAN NYERSEBB, BEVÁLLALÓS ZENEI NYELVEN BESZÉLNEK, AMI ÚJSZERŰNEK HAT A GLOBÁLIS TÁNCZENEI PIACON. 

A kedvenc 4+1 track:

1. Yor Kultura – Shimming [Permanent Vacation]

2. Bawrut – Pronto Arpeggio [Ransom Note]

3. Mulya – Vapour [Multinotes]

4. Glowal – A.I. Talk [TAU009]

+1. Megablast feat Eribertho Cruz – Vamos [Madorasindahouse]

A sort a húzós tempóiról ismert techno előadóval David Temessi-vel folytatjuk, aki zenékbe bújtatott, kőkemény csoportterápiáival, nem kevés rajongót táncoltat meg idehaza.

View this post on Instagram

It was great🙏

A post shared by David Temessi (@davidtemessi) on

AZ ELMÚLT ÉVBEN EGYIK FONTOS DÖNTÉSEM AZ VOLT, HOGY ÁTSZERZŐDTEM A SUPERNOVA TECHNO-HOZ, AMI ÁLTAL RENGETEG ÚJ HELYSZÍNT KIPIPÁLHATTAM, MELYEK KÖZÜL A LEGFONTOSABB A SZEGEDI SING SING, AHOL ÉN IS FELNŐTTEM, ÉS AHOL ELŐSZÖR TALÁLKOZHATTAM ELEKTRONIKUS ZENÉVEL.
IDÉN AZ ELMÚLT ÉVEK TAPASZTALATAI ALAPJÁN MEGALAPÍTOTTAM A SAJÁT ÜGYNÖKSÉGEM A “RAWE”-ET AMI ELSŐSORBAN AZ ÚJGENERÁCIÓS MŰVÉSZEKET TÁMOGATJA. A RAWE ELSŐDLEGES PARTNERE TERMÉSZETESEN A SUPERNOVA TECHNO CSAPATA, AKIK RENGETEG FELLÉPÉST ÉS SAJÁT SHOWCASE-ET IS BIZTOSÍTANAK ORSZÁGSZERTE. 2019 EGYIK  LEGEMLÉKEZETESEBB FELLÉPÉSE A NÉMET RUHR IN LOVE, NAPPALI FESZTIVÁLJA VOLT AHOL KÖZEL 400 FELLÉPŐ ÉS KB. 40 000 RAVER FORDULT MEG EGYETLEN DÉLUTÁN ALATT! A MEGHÍVÁST A KÖLNI  AFFENKAFIG CSAPATÁNAK KÖSZÖNHETEM, AKIK ÉVRŐL-ÉVRE A LEGNÉPSZERŰBB STAGE-ET PREZENTÁLJÁK A FESZTIVÁLON. EZENKÍVÜL NYÁRON KÖRBETURNÉZTUK A BALATONT, VOLTAM A SZERBIAI GREEN FUTURE FESZTIVÁLON, AHOVÁ IDÉN VISSZA IS HÍVTAK ÉS NÉHÁNY KISEBB HAZAI FESZTIVÁLON IS DEBÜTÁLTAM. ÖSSZESSÉGÉBEN EGY SIKERES, ERŐS, KIHÍVÁSOKKAL ÉS POZITÍV ÉLMÉNYEKKEL TELI ÉVET ZÁRTAM!

A kedvenc 4+1 track:

1. Doka – Inure [WOLF038]

2. Shlomi Aber – Redox [BPC341]

3. PØLI, Lorenzo Raganzini – Escape (Alignment Remix) [HEX001]

4. SWART – Facesmasher [VAGUE004]

+1. David Temessi – The Seventh feat. Mr. A. (Unofficial Intro Bootleg)

A magyar szcéna másik kiemelkedő house alakja James Cole sem tétlenkedett 2019-ben. 

KIADÓNK AZ ALLIWANT MUSIC 3 ÉV UTÁN MEGÚJUL AZ ÉV VÉGÉRE, KIALAKULT MINDANNYIUNK SAJÁT HANGZÁSVILÁGA A BADGIRLSBEN – ÉS IMMÁR EGYEDÜL FOGOM TOVÁBB VINNI EBBEN A SAJÁTOMAT. TALÁN A LEGNAGYOBB HÍR HOGY A DEEJEY.DE-VEL ALÁÍRTAM EGY SZERZŐDÉST, AZ ALLIWANT WAX-RA, MINT VINYL LABELRE ÉS EZ IDÉN, TÖBB ÉVES ÁLOM UTÁN VÉGRE VALÓSÁGGÁ VÁLIK.
FELLÉPÉSEK TEKINTETÉBEN RENGETEG FESZTIVÁL ÉS KLUBSHOW VOLT, MELYEK KÖZÜL, HA KI KELLENE EMELNI PÁRAT, AKKOR EGY CAROLA ELŐTT, VAGY LOCO DICE UTÁN ÉPPÚGY JÓ VOLT JÁTSZANI, MINT AZ ELROW STAGE-N, SZEGEDEN B2B-EZNI HECTORRAL,  DE EGY SECRET ROOM-OS ALL NIGHT LONG-OT IS TUDTAM ÉLVEZNI, HOGY A PÉCSI AMPERRŐL MÁR NE IS BESZÉLJEK!
SZERVEZÉS TEKINTETÉBEN A SZEGEDI REZIDENCIÁN EGY HOUSE FELLEGVÁRAT ÉPÍTETTÜNK FEL, AHOVA MINDEN KINTI FELLÉPŐ ÖRÖMMEL JÖN VISSZA ÉS MÁRA PÓTOLTA A KECEL/DTD UTÁN BENNEM/BENNÜNK LÉVŐ ŰRT! 4 ÉV UTÁN OLYAN ERŐS A BRAND, KÖSZÖNHETŐEN EGY ATOM JÓ KÖZÖNSÉGNEK ÉS ZSENIÁLIS HELYSZÍNNEK, HOGY BÁTRAN ÚJÍTHATUNK ÉS EZ NAGYON NAGY DOLOG ZENEILEG IS SZÁMUNKRA. MELLETTE KECSKEMÉT IS ÚJRAINDULT, ÉS NYILVÁN OTT A FESZTIVÁLUNK A KTN, CSONGRÁDON.

A kedvenc 4+1 track:

1. Cinthie – This Bomb Is Mine (Original Mix) [803 Crystal Grooves]

2. Chriss Stussy & Toman – Whatudo [META006]

3. Aaran D – Nature’s Illusion [What NxT]

4. The Mekanism – Jamoree [Too Many Rules]

+1. Anabel Englund, RYBO – Something New (Lubelski Remix) [Percomaniacs]

Metha számára is igen mozgalmasan alakult a tavalyi év, számtalan extra helyszínen lépett fel és szervezett előremutató megmozdulásokat. 

2019 A MEGÚJULÁS ÉVE VOLT. ELINDÍTOTTAM A HORIZON SOROZATOT, AMI A VÁRTNÁL IS JOBBAN SIKERÜLT. DUNAKANYAR 5 HELYSZÍNEN, DEBRECEN – VÍZTORONY, FESTETICS KASTÉLY – KESZTHELY, ROOFTOP PARTY AZ INTERMEZZO HOTEL TETEJÉN. EMELLETT A KIADÓ IS ELKEZDETT ERŐSÖDNI, A KLUB ESTEK PEDIG GYÖNYÖRŰEN MŰKÖDNEK! ORSZÁGOS SZINTEN IS EGYRE JOBBAN ÉPÜL A BE MASSIVE KÖZÖSSÉG!
AZ INNELLEÁVAL ÜNNEPELTÜK AZ AMPER KLUBBAN A XVI. BE MASSIVE SZÜLINAPOT, AMI ZSENIÁLIS VOLT! MAI NAPIG LIBABŐRÖS LESZEK, HA RÁGONDOLOK! AZ ÉVET PEDIG A CINEMA HALL-AL, DEEPNIGHT SOUND-AL KÖZÖSEN SZERVEZETT AETHER BULIVAL ZÁRTUK, AMI SZINTÉN SZUPER BULI VOLT. EZ AZ ÉV PEDIG MÉG MASSZÍVABB LESZ.

A kedvenc 4+1 track:

1. Innellea – Lost In Fades feat Ameli (Original Mix) [Afterlife]

2. Maceo Plex – Mutant Robotics (Original Mix) [Ellum]

3. Delhia de France – Tremors: Nemesis (Adriatique Remix) [Eat the Fruit]

4. SLV – Dreamscapes [Soma Records]

+1. Metha – Albatross (Original Mix) [BeMassive Records]

A psychedelic trance műfaj egyik hazai alakja, Dr. Space is eredményesen zárta a tavalyi évet.

TÖBB  SZEMPONTBÓL SIKERES, ÉS HÁLÁS  ÉVET ZÁRHATTAM TAVALY. MINT DJ, AZ EDDIG MÁR BEJÁRATOTT HAZAI ÉS KÜLFÖLDI PARTYK ÉS FESZIVÁLOK MELLETT ELŐSZÖR JÁRHATTAM NÉHÁNY ÚJ HELYEN,  DUBLINBAN, HORVÁTORSZÁGBAN, ÉS NÉMETORSZÁGBAN. LEGMEGHATÁROZÓBB PILLANATOK KÖZÜL, AHOGY MINDEN ÉVBEN, AZ O.Z.O.R.A. NAGYSZÍNPADA MOST IS AZ EGYIK LEGÉLÉNKEBB, TAVALY, AZT KÖVETŐEN, HOGY SIMON POSFORD (HALLUCINOGEN, SHPONGLE) UTÁN ZENÉLHETTEM, AKI ZENÉJÉT ELŐSZÖR HALLOTTAM KÖZEL 2O ÉVVEL EZELŐTT, EBBŐL A ZENEI SZUBKULTÚRÁBÓL, AMINEK ÉN IS RÉSZESE LETTEM.

A kedvenc 4+1 track:

1. Ninesense vs Delirium Tremens – Exhale [VA Enter The Labirhythm]

2. Kala vs Ingrained Instincts – Future Oldchool [VA Enter The Labirhythm]

3. Yudhisthira – Elephant Stone [VA Inner Compass] 

4. Mechanical Species – Hippiecrites [Anandamide EP]

+1. Braincell – Riding the wave [VA Dimension 005]

Hazai előadóink ezen eredményeit elnézve biztosak lehetünk abban, hogy a 2020 is hasonlóképpen megjelenésekben gazdagon fog telni, amihez mi ezúton is sok sikert kívánunk!