Seth Troxler erős szájkaratéba keveredett a Camelphat-el

- 5 perces olvasmány
dj előadó lemezlovas világsztár probléma
dj előadó lemezlovas világsztár probléma

Volt idő, amikor a személyiségem felülmúlta a zenémet az emberek szemében, bár az általam játszott zene is nagyon tetszett nekik, ők inkább a viselkedésem miatt jegyeztek meg. Azt szeretném ha ez a jövőben megváltozna és a zenéim, illetve a zeneipari tevékenységem kapcsán beszélnének rólam.

A fenti kijelentés, a meglehetősen exhibicionista Seth Troxler-től ered. A nagydumás amerikai Dj maximum újévi fogadalomnak szánhatta, amikor ezt lenyilatkozta, legalábbis az utóbbi napok eseményeinek fényében, amikor is a Camelphat duónak ment neki Twitter-en méghozzá azzal, hogy a brit páros által készített zenék, szerinte EDM műfajúak, és nem kéne a formációnak house-ként definiálnia azt. A Dj-t nem csak ez, hanem a Defected kiadó által összeállított „Az elmúlt 10 év legjobb house trekkjeinek rangsora” is kiborította, mivel ezen, szerepelt a Camelphat, Cola című slágere is.

Szerintem mindenkinek joga van a véleményéhez, legyen az  jó vagy rossz, mert egy szabad társadalomban jogunk van hangot adni a véleményünknek. Rengeteg dolgot nem szeretek, de amit különösen utálok, az az, amikor az EDM zene, house-nak van álcázva. Ez a véleményem és ezt nem szégyellem.

Seth Troxler tweetjére az ír származású promóter, Col Hamilton így reagált:

Vicces, amikor bookingolni próbáltalak, akkor 30 000 fontért tehetem volna meg. Ez kb annyira underground, mint egy 12 emeletes épület.

Rajongói viszont kiálltak Seth mellett,aki Facebook storyban egy képet is megosztott, amin azt kérdezi:

A mátrix romlott el, vagy mindenki meghülyült?

Persze erre már megjelent maga a Camelphat duó is, valamint népes rajongótáboruk, akik üzenetek és mémek formájában elárasztották a Seth Troxler Twitter falát.

Nem cimbora csak nem veszed észre a lényeget! Ez nem egy vélemény, ez egy támadás!

Annyira aggódsz, hogy még aludni sem tudsz miattunk?

Szólt vissza Camelphat.

Valójában teljesen jól alszom, csak megdöbbent a világ állapota. Ti tudtok aludni, nem forgolódtok, miközben tudjátok, hogy a zenétek hamarabb lesz elfelejtve, mint egy dobpergés a szettetekben?

válaszolta Seth Troxler

Menj aludni cimbora . . . Jobban érzed majd magad reggel!

zárta a párbeszédet Camelphat.

Rajongóik viszont tovább támadták Seth-et, a korábbi tweet-je miatt. Volt olyan, aki csak szimplán megkérdezte mégis mit szív, hogy ilyeneket állít, de a szcéna nagy nevei is megjelentek többek között Eric Prydz, Solardo, Sony Fedora, Yousef, Claptone vagy éppen Dennis Ferrer, akik vicces posztokkall és mémekkel szóltak hozzá a Troxler és Camelphat között kialakult szópárbajhoz:

Az jó, ha a szcéna szájhősei lelepleződnek. A zene azért van, hogy az emberek jól érezzék magukat, nem pedig azért hogy a DJ-k egóját masszírozza. Mindeközben „Különleges Seth” akció zajlik, elérhető minden méretben!

így Solardo

Engem hagyjatok ki ebből a szarságból. Én ezen a ponton csak eszem a popcornom, és nézem a megjelenő tűzijátékot.

mondta Ferrer

 De Seth rajongói között is akadtak páran akik mémek formájában vágtak vissza a Camelphat-nek.

Megtaláltam a karácsonyi ajándékod!

üzeni egy rajongó a Camelphatnek.

Persze a két előadó közötti adok-kapokhoz rengetegen hozzászóltak a hét folyamán, míg végül Seth Troxler az alábbi posztját tette közzé. 

Viccesnek találom, hogy egyesek valaki védelmében hogyan rágalmaznak együttesen másokat. Két hozzászólást tettem közzé ebben a postban és több mint egymillió negatív kommentet kaptam rá. Sajnálom, hogy megbántottam a Camelphat érzéseit, és ők úgy érezték szükséges, hogy válaszoljanak nekem. Én megértem ezt, de ettől még jogom volt mindehhez.

Eléggé béna vagy a bocsánatkérésben Seth…,de hogy lezárjuk ezt a hülyeséget,a bocsánatkérésed elfogadva! Mindannyiunknak megvan a maga véleménye, ezt teljes mértékben tiszteletben tartjuk, de a személyes támadás mindig ellenreakciót vált ki. Minden jót 2020-ra

reagált a Camelphat.

A történetben talán a tanulság az, hogy néha van, olyan vélemény, amit jobb magunknak megtartani. Reméljük ezt Seth Troxler is így látja majd a jövőben, és akkor a cikkünk elején helyet foglaló nyilatkozata is helytállóbb lesz. A szókimondó előadót egyébként December 30-án egy előszilveszteri nappali Cinematiné buli keretén belül ti is elcsíphetitek a Cinema Hallban, amit már csak azért is érdemes megtennetek, mert az este gyaníthatóan nem csak a zenéje miatt lesz erős és emlékezetes, hanem mint kiderült személyisége miatt is.