4 elképesztő stream, amit a karanténnak köszönhetünk

- 3 perces olvasmány
plusbeats_dj_előadó_stream_karantén_koronavírus
dj előadó stream karantén koronavírus

A klubok bezárásával az elektronikus zene, a Dj-k a közönség és úgy általában a teljes szórakoztatóipar az oline térbe szorult. Nem telik el olyan nap, hogy ne válogathatnánk akár több művész élő közvetítése közül, akik most otthonról, a nappalijukból esetleg valami különlegesebb helyszínről tolják változatlan lelkesedéssel a jobbnál jobb szetteket. Vannak azonban, akik a lehetetlen helyzet ellenére is valami mást, többet és érdekesebbet szeretnének nyújtani a rajongóknak és mint kiderült a technikai lehetőségek adottak is a legvadabb elképzelések megvalósításához. 

Dixon például a Boiler Room-al szövetkezve hozott létre valami olyasmit, amitől azonnal hátast dobunk. Elképesztő vizuális aláfestés mellett zenélt egy alig 60 percet, ahol a zene és a látvány egyaránt rendkívüli volt, de olyannyira, hogy a századik visszanézés után is tartogat újat.

Maceo Plex, aki elsők között nyomott élőt, a karantén kezdetén, ugyanis épp egy New York-i raktárbuli előtt érte az intézkedés, ahol miután már minden fel volt állítva közönség nélkül is lejátszotta szettjét. Most hétvégén újra élőben jelentkezett, a Beatport által indított ReConnect kapcsán, ami egy 36 órás stream maraton volt, 36 Dj-vel a világ minden tájáról.
Őt Dallas-ból kapcsolták, ahol egy zöld szobában zenélt, miközben a várost és az őt hallgatókat vetítették köré. 

Angy Kore és Gabriel Padrevita, Techno Pizza projektje semmi extra vizuált nem tartalmazott, mégis rendkívül szórakoztató streamnek bizonyult. A két lemezlovas ugyanis egy b2b zenélő és főző showt nyomott, ahol a kemény ütemekre készült a pizza, miközben őrült mozgást toltak, így a zene mellett a látvány sem volt utolsó.

David Guetta megtalálta a módját, hogy úgy készítsen karantén idején online tartalmat, hogy közben több százan még élőben is hallhassák őt. A szombati szettjét ugyanis Miami-ban rögzítették, ahol a Miami Winter Music Conference egyik legendás helyszínén, a felhőkarcolókkal körülvett, óriási medence mellett zenélt, miközben a több millió online hallgató mellett jópáran az épületek ablakaiból és teraszairól buliztak vele. Az akcióval egyébként több, mint 700 000 dollárt is gyűjtött, természetesen jótékony célra. 

Ezek a streamek is bizonyítják, hogy a zene összeköt, még az olyan rendkívüli időkben is, mint a mostaniak, amikor mindenki egyedül táncol de mégis együtt.