Nem hiszem, hogy bárkinek jogában áll megmondani mi lehetek és mi nem

- 3 perces olvasmány
dj karrier deborah de luca
dj karrier deborah de luca

„Idén márciusban lesz 10 éve, hogy Dj-ként először léptem fel közönség előtt. Akik csak pár éve követik a pályám azt gondolhatják, hogy hirtelen, a semmiből kerültem a csúcsra, pedig ez természetesen nem így van. Hosszú út vezetett idáig, egy még mindig a férfiak uralta világban, ahol nőként érvényesülni nem mindig egyszerű. „

View this post on Instagram

@thomrever 📷

A post shared by Deborah De luca (@deborahdeluca) on

A nápolyi születésű Deborah de Luca, valóban igen hátrányos helyzetből indult, és nem csak a Dj karrier tekintetében, hanem úgy általában az élet minden területén. Kitartása viszont meghozta az eredményt, méghozzá nem is akármilyet. Másfél millióan követik, a közösségi felületein, és általában több ezer ember előtt zenél, hétről hétre.

„Az, hogy ma ott tartok ahol, nem a véletlen műve. Az évek folyamán meghozott jó és hibás döntések, gyakori áldozatok és sokak által elképzelhetetlen munka eredménye, ami nem feltétlenül látszik a csillogó éjszakai élet felszínén.”

Hogy az indulás nem volt egyszerű, az az ő esetében halmozottan igaz.
Saját bevallása szerint egy szörnyen szexista környezetben nőtt fel, ahol a női szépség addig előny, amíg szép csendben elviseled, ha utánad fütyölnek az utcán, de rögtön óriási hátrányt jelent, ha a férfiak uralta világban szeretnél érvényesülni. Az egyetemi évek alatt, mert, hogy ilyen is volt, pincérnőként dolgozott, majd pedig táncosnőként, különböző ékszakai klubokban. Ezt aztán nyilván mind a mai napig sokan a szemére vetik, azzal együtt, hogy egyben úgy is gondolják, ő változatlanul egy sztriptíz táncosnő, aki most éppenséggel a Dj pultban rázza magát.

„Nem hiszem, hogy bárkinek jogában áll megmondani mi lehetek és mi nem.”

A fenti mondata már csak azért is nagyon találó válasz az őt kritizálók számára, mert azon felül, hogy egyértelműen sikeres Dj, producerként is maradéktalanul megállja a helyét. A zeneírást nem bizonyítási kényszerből, hanem művészi énjének kinyilatkoztatásaként műveli, és mert ezzel is szórakoztatni kíván.

„Szeretem a dallamot zenében. A saját produkcióim is ebben a szellemben születnek, mindamellett, hogy megpróbálom elképzelni, hogyan reagál majd a közönség az adott zenére a tánctéren. Fontos szempont a tempó, meg, hogy táncolni lehessen rá, de ennél maradandóbb élményt szeretnék nyújtani, valamit, amire emlékezni fognak.”

Ezen túl, azt, hogy számára a közönség mennyire fontos, jól jelzi, hogy rajongóival saját maga kommunikál a közösségi csatornákon. A törődés pedig egyértelműen kifizetődő, minden egyes posztot több ezer like követ, több száz kommenttel egyetemben.

„Pusztán lustaságnak tudom be azt, ha valaki azt állítja erre neki nincs ideje. Két szót, egy hellót igazán nem nagy erőfeszítés bepötyögni.” 

Hogy Deborah nem csak online erős, de élőben is igazán meggyőző, azt például most szombaton Győrben, a Vertigo klubban, a The Etiket buliján checkolható, ahol Sikztah, Gaga és James Cole társaságában lesz hallható.

Forrás: Faze Mag, Egg