DJ-nek lenni abban az időben nem számított hivatásnak

- 4 perces olvasmány
cinema hall techno underground esemény
cinema hall techno underground esemény

Előremutató underground zene, kitekert hangok, lecsavart fejek. Ez a három dolog biztosan várható február utolsó előtti hetében, a SHADE on DARK szervezőcsapatnak köszönhetően, mivel Oliver Huntemann és Philipp Straub érkezik ravasz elektronikával bevenni a Cinema Hall táncterét. A két legenda klubos szereplésének keretén belül a progresszív techno és a lappangó frekvenciák keveredésének szeletébe haraphatunk bele. Erre elsősorban a német mester, Oliver Huntemann a garancia, kinek várható szettje a klasszikus mélyről indul majd a csúcson zár, mintát követő koreográfiát rajzol elénk.

A hannoveri születésű Oliver Huntemann több mint két évtizede az egyik legélesebb techno kés a fiókban, a Senso kiadó atyja, akinek minőségi és agyas munkáit a nemzetközi techno szcéna és a stíluson belüli nagy öregek is egyaránt elismerik.

Ezt többek között a Stil Vor Talent, Watergate, Systematic és Terminal M címkék alatt megjelent szerzeményeinek köszönhető, melyekkel a techno mély és áramvonalas, érzelmekkel teli vonalára fordult rá. Napjaink egyik legelőremutatóbb mágusának egyedi hangzása az alábbi sokra tartott trekkben is tetten érhető, ami nem is csoda tekintve, hogy másik további két nagy nevű producer kollaboratív projektjének eredményéről is beszélünk.
Talán meglepő lehet, de kezdetben nem a DJ pályán képzelte el karrierjét, hanem a német haditengerészetnél, ahová a kötelező szolgálat helyett a szíve vitte.

AZ ISKOLA BEFEJEZÉSE UTÁN A HADITENGERÉSZETHEZ MENTEM, MINT ELEKTRONIKAI MÉRNÖK. EZT A HIVATÁST VÁLASZTOTTAM, RÁADÁSUL A SZÜLEIM IS AZT AKARTÁK, HOGY TANULJAK VALAMI KOMOLY DOLGOT. DJ-NEK LENNI ABBAN AZ IDŐBEN NEM SZÁMÍTOTT HIVATÁSNAK ÉS A SZÜLEIMNEK NEHÉZ VOLT MEGÉRTENI, MI AZ A „DJ-ZÉS” VALÓJÁBAN.

A 90-es években aztán megismerkedett a Gerret Frerichs-el, aki a trance műfaj mély vonalán alkotott. Közösen megalapították a Humate formációt és egy bombasztikus trackkel a Love Stimulation-el rukkoltak elő, ami hatalmasat szólt a szcénában, ráadásul Paul Van Dyk is remixelte.

GERRET MEGHÍVOTT, HOGY CSATLAKOZZAK HOZZÁ A STÚDIÓBA, MERT TETSZETT NEKI A ZENE, AMELYET DJ-KÉNT JÁTSZOTTAM. NEKI KÖSZÖNHETEM A PRODUCER KARRIEREMET, MIVEL Ő VOLT AZ, AKI MEGMUTATTA NEKEM, HOGYAN KELL DOLGOZNI A KÜLÖNBÖZŐ SZINTETIZÁTOROKKAL ÉS ÖSSZEÁLLÍTANI A SZÁMOKAT. EMLÉKSZEM, AMIKOR MEGCSÖRRENT A TELEFON ÉS A VONAL MÁSIK VÉGÉN AZ EGYIK LEGNEVESEBB KIADÓ AZ MFS FEJE MARK READER VOLT, AKI AZT MONDTA SZERETNÉ A LABEL ÉGISZE ALATT KIADNI A ZENÉNKET. NAGYON IZGATOTTAK, ÉS IDEGESEK VOLTUNK.

Az 51 éves német legenda mellett, egy másik tehetséges Dj, producer, Philipp Straub is érkezik, hogy nekifutásra még nagyobb erővel rúgja be a zenei ütemek közé bújtatott úthengert. A bécsi és ibizai tech house, techno és elektronika királya immár több mint 25 éve pörög a csúcson és tekergeti a potmétereket melynek hatásaitól ezúttal is hosszú tánclépésekre számíthatunk. 

Az osztrák úriember zenéi rendre a Bedrock, Ovum, Knee Deep In Sound, 8bit, Ovum, Intec, és Deeperfect kiadókon jelenek meg, melyekkel fellépései során élőben is sikeresen borzolja fel a kedélyeket a táncparketten. 

Amikor éppen nem a pultban utaztat, zenei tanácsadással foglalkozik. Saját ügynöksége a Titan International jelenleg az egyik vezető cég ebben a szegmensben. Számos nemzetközi promótert és céget támogat az elektronikus zenei világ különböző üzleti területein folytatott tevékenységével kapcsolatban. A nevéhez köthető például a korábbi években, hazánkban is feltűnő Burn Residency verseny.

Tehát február 22-én ismét egy kimagasló zenei élménnyel kecsegtet az elektronikával megtelt mozi tér, azaz a Cinema Hall, ahol egy zeneileg innovatív, és színesnek mondható, de mégis sötét techno éjszakába vethetjük bele magunkat. Az estét hazai oldalról Sobek és Pat Duff teszi zárójelbe, így garantálva az emelkedett hangulatban történő felvezetést, és a reggelig tartó folyamat táncot.

A dinamizmusból és az újdonságokból biztosan nem lesz hiány, így ha te is részt vennél az eseményen, ide kattintva tudod bebiztosítani a helyedet.