Elektronikus zene sokszínűen

- 3 perces olvasmány
dj technicolour dffrntly techno
dj technicolour dffrntly techno

A Julian Marcell által alig egy éve életre hívott D F F R N T L Y projekt célja,
az első perctől kezdve az volt, hogy valami mást, különbözőt, de szigorúan underground megmozdulást hozzon létre a hazai elektronikus zenei szcénában.
Mindez, ősszel a Kiscelli Múzeumban tartott, igazán egyedi hangulatú rendezvényükön csúcsosodott ki, ahol nem csak az egykori templom, mint helyszín számított különlegességnek, hanem a line-up is, ami a külföldi vendég, a Moonwalk mellett a teljes D F F R N T L Y csapatot is felvonultatta.
A techno széles skáláján mozgó csoport egyik legszínesebb tagja, nem csak a neve, de zenéi alapján is, az igen csak beszédes művésznévvel bíró Technicolour, aki több éves zenei előéletet követően 2016-ban hívta életre, az ezen a név alatt, kifinomultabb techno, deep tech és house zenékkel operáló projektet.

A Dj pulton túl a szervezés sem áll távol tőle, rögtön a projekt indulását követően startolt Maxim Kuznyecov, Henry Dex alteregójával a RE/DE sorozat, amelynek underground jellegét jól mutatta első vendégfellépőjük, az idén 11 éves Lavalava-t alapító, Tolo debütálása.
Közben Sniloc-al, az egykori PartyFészekben szintén ő volt felelős a Balaton Sound
és a B my Lake after bulijaiért, de az A38-on Horizons néven alapozták a hangulatos tetőteraszon a nyárestéket, többek között James Grow, The Judge Brothers, Henry Dex vagy Monoclic-el karöltve.

A következő év újabb lendületet hozott, részben a Mistik-el való megismerkedésnek köszönhetően, akivel zeneileg olyannyira egy húron pendültek, hogy többször is egyedi b2b összegabalyodások születtek, például Ben Rau mellett az Under klubban.
Az egyedi hangulatú párosra felfigyelt a Bezometer csapata is, akik azonnal le is igazolták őket és hirtelen máris a Corvin klub pultjában találták magukat Lamine-el és Noemi Black-el egy line-up-ban.

A különböző projektek és aktív éjszakai jelenlét legnagyobb hozománya, hogy Technicolour jelenleg már a D F F R N T L Y csapatot erősíti, amelynek nemrég
indított saját kiadóján, a DFFRNTLAB-on, márciusban érkezik majd debütáló EP-je, amelyre Bohumil is készített remixet.
Mindamellett, hogy szeptemberben a Kiscelli múzeumban elstartolt „kastély techno” sorozat oszlopos tagja, helyet kapott a csapat által frissen indított új sorozat, a Save The Rave line-upjában is, ahol a horvát elektronikus zenei szcénát több, mint két évtizede formáló Insolate-el, illetve a napjaink német savas hangzását képviselő Ben Dust-al osztozik majd a Dj pultban.

Technicolour-t és a D F F R N T L Y csapatot az alábbi helyeken követheted figyelemmel:

Technicolour on Facebook
Technicolour on Soundcloud
DFFRNTLY on Facebook
DFFRNTLY on Instagram