Dolly Parton kihívás a elektronikus zenei szcénában

- 3 perces olvasmány

Új kihívás pörög a közösségi oldalakon, ami már az elektronikus zenei körökbe is begyűrűzött, igaz időközben már mémesedett, a Dolly Parton, amerikai country énekesnő legenda által elstartolt montázs.

View this post on Instagram

Get you a woman who can do it all 😉

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on

Az eredeti poszt, a minden élethelyzetben tökéletes nő keresésére hívta fel a figyelmet, és ez kiváló alapanyagnak bizonyult a mémgyártók számára, akik különböző hírességek képeit felhasználva készítettek vicces és kevésbé vicces összeállításokat.
Az alábbiakban mi az elektronikus zenei szcénát érintő alkotások közül válogattunk ki párat, többek között Nina Kraviz, Solomun vagy éppen Seth Troxler főszereplésével.

Seth esetében, aki zenéje mellett egyéniségével legalább ugyanakkora feltűnést kelt, eléggé egyértelmű volt a poén, hiszen ismerkedős fényképhez aligha kerülhetett volna be jobb kép, mint a pár évvel ezelőtti meztelenkedős sorozata.

Aphex Twin az egyik legegyedibb hangzásvilággal rendelkező művész a szcénában, aki képi megjelenítésben is nagyon erős, így nála az albumborítók adták ki a történetet.

Nina Kraviz élete legmagasabb fordulatszámán pörög jelenleg, ami azzal jár, hogy bár rengetegen rajonganak érte, egyre több kritika is éri, zene, viselkedés és nyilatkozatok szintjén egyaránt. A montázs is ennek tükrében született meg:

Seth Troxler-hez hasonlóan, Ricardo Villalobos sem csak feltétlen az általa játszott zene kapcsán került be a köztudatba, legendásan kész állapotai legalább akkora, ha nem nagyobb figyelmet kapnak időről időre és ebben a témában, természetesen ennek kapcsán csattan a poén.

„Kidobó” olyan hírnévre még nem tett szert, mint napjaink egyik legkultikusabb klubját, a Berghain-t őrző Sven Marquardt, aki konstans fapofával mond számtalanszor nemet egy – egy éjszaka alatt, így nem is kérdés, hogy mi szolgáltatta a róla készült mém alapötletét.

Solomun szintén népszerűsége csúcsán van, ami, mint ilyenkor lenni szokott rendkívül megosztó állapotokat jelent, sokan rajongják és legalább annyian irigyelik a Dyinamic főnököt, aki látszólag nem nagyon foglalkozik mindezzel, csak csinálja amihez egyértelműen nagyon ért.

Az előadók mellett jutott egy fricska a stílusok és azok rajongóinak is, így lesz gyakorlatilag kerek a történet.