Itt a Drum & Bass történetét bemutató dokumentumfilm

- 2 perces olvasmány
drum and bass rave kultúra dokumentumfilm 

drum and bass rave kultúra dokumentumfilm 

Többek között maga Goldie, Andy C, Roni Size, Grooverider vagy épp Ed Rush & Optical történetei alapján.

A 90-es években számos elektronikus zenei műfaj indult virágzásnak és azzal együtt az ezekhez szorosan kötődő szubkultúrák is növekedésnek indultak. A rave kultúrának kétségkívül nagyon szerteágazó a családfája és egyik elengedhetetlen eleme a DnB szcéna, amelynek történelmét ezúttal egy hatalmas neveket felsorakoztató doksi mutatja be.
Drum & Bass: The Movement nevet kapta a műalkotás, ami 1996-tól 2016-ig bezárólag prezentálja a DnB és a Jungle kultúra gyorsuló ütemű felemelkedését. 

Magát a filmet a Drum&BassArena csapatának köszönhetjük, olyan nevek közreműködésével, mint Goldie, Andy C, Roni Size, DJ Flight, Grooverider, Ed Rush & Optical, Mefjus, Friction, El Hornet, Chase & Status és még sokan mások, miközben a filmben, a szcénát bemutató, eddig sosem látott, exkluzív képsorokra is lehet számítani. 

Szóval megtudhatjuk miként nőtte ki magát az egyedi brit underground mozgalom globális jelenséggé, amely aztán hatással volt a mainstream pop kultúrára és még a videojátékok világára is.
Bemutatásra kerülnek a számok, az ikonikus együttműködések, a klubok és kiadók, melyek formálták a szcénát és annak ízlését, és az is kiderül, hogy miért is mondják a nagy DnB-s arcok, hogy:

Ez több mint egy műfaj, ez egy életérzés.

Tehát a mozgalom folytatódik, méghozzá május 25-én, e remekmű premierjével. A filmben szereplő számok listája viszont már most elérhető a videó leírásában.