Az én felfogásom szerint a trance egy tudatállapot

- 3 perces olvasmány
dürer kert trance ütem hangzásvilág 2019
dürer kert trance ütem hangzásvilág 2019

Többek között az OZORA kapcsán is jól ismert, az Iboga Records zászlós alakjának nevezhető Captain Hook-ot már nem kell bemutatni a hazai közönségnek. Azért fontos kiemelni hazánk vezető psy trance fesztiválját, mert a művész, Reshef Harari karrierjében is fordulópontnak számítanak az itteni fellépései. Kevesen tudják, de mielőtt a psytrance és a progressive trance nagyágyúja lett, a techno műfajában alkotott, Sheff név alatt és több megjelenéssel rendelkezett neves kiadóknál. 

Szerencsére végül megtalálta valódi önmagát és egyedi stílusát a trance világában. Egy olyan sokoldalú művészről beszélünk, aki egyszerre képviseli az oldschool-t, de ugyanakkor jövőbe tekintő és újító is egyben. Mély, hipnotikus, érzéssel teli és történetcentrikus hangzásával hamar elnyerte a magyar közönség tetszését. Sikerének egyik titka lehet, különleges hozzáállása a trance műfajához:

Az én felfogásom szerint a trance egy tudatállapot. Nem egy kiállás, nem egy drop, hanem egy ismétlődő hipnotikus részletekből álló utazás, ami a transzállapotba taszítja a lelked és az elméd.

A jó hír, hogy nem tervezi abbahagyni a zeneírást a közeljövőben és ezt szintén egy mély monológgal magyarázza: 

Minden zene, minden hang és minden dallam, amit létrehoztam az évek során a bennem rejlő szeretetből jött létre. Majd akkor hagyom abba a zeneírást, amikor már nem a szívemet követem, mint művész.

Captain Hook egyes megjelenései és albumai között jelentős különbségek vannak hangzásvilág és stílus szempontjából egyaránt. Véleménye szerint ez a személyiségfejlődés szakaszainak változásával magyarázható. 

Szerintem fontos, hogy teljes összhangban legyél önmagaddal, bármilyen jellegű művész vagy. Ha ez megvan, ahogy fejlődsz és változol, mint egy emberi lény, változik veled a zenéd is. Személy szerint én sokat változom az egyes megjelenéseim között és a zeném ennek a folyamatnak a részeként változik velem.

A psytrance legenda, Instagramja alapján a közeljövőben apa lesz belőle, szóval lesz miből táplálkoznia művészetileg nem lesz hiány az indpisrációban. Joggal merül fel a kérdés, ez a fordulópont az életében vajon milyen hatással lesz hangzásvilágára. 

Akárhogy is alakul, az már biztos, hogy idén velünk ünnepli a Halloween-t, a Dürer Kertben. Az ünnephez illő sötétebb ütemeket pedig a másik külföldi, Dark Whisper szolgáltatja majd a Psybaba féle Dark/Hitech teremben. A Main stage-n a progressive műfaja fog dominálni és egy külön psytrance stage-re is lehet számítani a hazai szcéna nagyjaival. 

Forrás: Trancentral, MyCityByNight