Ezért kiszámíthatatlan a különböző ekik hatása

- 2 perces olvasmány
ecstasy mdma tabletta hatóanyag
ecstasy mdma tabletta hatóanyag

Londoni egyetemek kutatói vizsgálták a helyi hatóságok által lefoglalt ecstasy tabletták tartalmát és aggasztó eredményre jutottak. A különböző „szériák” között extrém ingadozást tapasztaltak a hatóanyag-tartalom tekintetében. Néhol 250%-os különbségek mutatkoztak, vagyis egyes tabik 2,5-szer annyi MDMA-t tartalmaznak, mint társaik.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a tabletták nem azonos idő múlva kezdenek hatni. Egyes daraboknál mindössze fél óra, másoknál pedig másfél is eltelhet a hatóanyag felszívódásáig. Ez utóbbiak azok, melyek különösen veszélyesek, ugyanis a használó azt gondolhatja, hogy „gyenge a cucc”, így még többet fogyaszt, ami aztán már halálos következményekkel is járhat.

View this post on Instagram

😏 #theworsttechnomemesever

A post shared by The Worst Techno Memes Ever (@theworsttechnomemesever) on

Kutatásunk egyértelműen bizonyította, hogy az ecstasy fogyasztás kockázatosabb, mint eddig gondoltuk. A nem megfelelő adagolás miatt kiszámíthatatlan hatások léphetnek fel, melyek súlyos következményekkel járnak. Fontos tájékoztatni a használókat és a gyógyszeriparban dolgozókat ezekről a veszélyekről.

– mondta Dr. Lewis Couchman, a Szent György egyetemtől.

Az MDMA/Ecstasy eddig soha nem látott népszerűséget mutat világszerte. Szinte minden korosztály, családi és magánéleti háttértől függetlenül él, időről időre a szerrel és már nem csak buli környezetben. Traumák kezelésére, az emberi kapcsolatok elmélyítésére vagy éppen párkapcsolatok esetén a „tűz felélesztése” céljából is használják a szert.

Elismert, törvényes egészségügyi kutatások bizonyították, hogy a sokoldalú szer fogyasztása számos gyógyászati előnnyel jár, ha megfelelően adagolják. A gond az, hogy az utcán vásárolt tabik hatóanyagtartalma és tisztasága a legtöbb esetben bizonytalan. Manapság már ingyenes drogtesztet biztosítanak fesztiválok a fogyasztók számára, de még így is fennáll a túladagolás veszélye. A kutatásnak felvilágosító célja is van, szeretné felhívni az emberek figyelmét, hogy csak kis adagokban vagy egyáltalán ne fogyasszanak kétes forrásból származó szereket.

Forrás: Ravejungle