Izgalmas lejátszani egy új zenét, amit rajtam kívül senki nem hallott

- 3 perces olvasmány
plusbeats_eelke_kleijn_dj_zene- cinema-hall
eelke kleijnke dj zene

Eelke Kleijn szerint a zeneírásban az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy
fel tudd ismerni azt a zenekezdeményt ami elég jó ahhoz, hogy befejezd. Tapasztalatai szerint 10 ötletből 9 biztos a kukában végzi, egyből pedig talán lesz valami, már ha pár nap pihentetés után is érdekes marad. Manapság ezt a módszert már sokkal tudatosabban használja, mint tizenéves szárnypróbálgatásai idején, amikor csak hétvégenként volt alkalma a zeneírással foglalkozni, mivel a boltból, ahol akkor dolgozott, rendszerint csak pár napra kapta kölcsön az ehhez szükséges eszközöket.
Eelke Kleijn azóta messze jutott, nem csak sikeres Dj és producer, de közben
családapa és kiadó tulajdonos is lett.

View this post on Instagram

Sunday Funday 🎈🎉😋

A post shared by Eelke Kleijn (@eelkekleijn) on

Egy – egy zenéje gyakorlatilag együtt készül a közönséggel, ami azt jelenti, hogy a kész, vagy annak vélt zene azonnal tesztelésre kerül a hétvégi fellépésen és a reakciók tekintetében dől el, hogy befejezettnek tekinthető-e vagy még alakítani kell rajta.

„Mindamellett, hogy azt gondolom, a zeneírás, és bármilyen más művészeti alkotás is igazán személyes tevékenység, mégsem szabad kizárni az alkotó folyamatból azokat, akiknek valójában készül, vagyis a közönséget, ott a táncparketten. Számomra mindig óriási izgalom lejátszani egy új zenét, amit előtte, rajtam kívül senki nem hallott, és izgulni, hogy milyen lesz a fogadtatása.”

Az évek folyamán a „tesztalanyok” száma ugyan lassan, de folyamatosan stabilan növekszik, a szó szerint pár rajongóból, akik a barátokból és családtagokból tevődtek össze, mára jelentős tömeg lett, akik által a világ bármely táján vagyis klubjában barátságos vállveregetésre talál.

„Vicces visszatekinteni így az utóbbi, mondjuk 15 évre, ami alatt rengeteg arcot láttam berobbanni  és tündökölni a szcénában, miközben mindez nálam talán lassabban történt meg, de nem bánom, mert így valószínűleg minden kisebb sikert teljes egészében ki tudtam élvezni. Mint például azt, hogy csak nemrég játszottam először Új-Zélandon, és ennek ellenére rengetegen pozitív visszajelzést kaptam az ottani közönségtől.”

Ehhez a kiegyensúlyozott és egészséges életszemlélethez nagyban hozzájárul a stabil családi háttér, ami a pörgős hétvégék után a nyugalom szigetét jelentik Eelke számára, na nem mintha egyébként azt a tipikus rock & roll életmódot tolná.

„A hétköznapjaim teljesen átlagosan telnek, reggel 7 és 8 közötti ébredéssel, a kislányom iskolába indításával, majd pedig munkával, ami e-mailezést és stúdiózást jelent. Rendszeresen sportolok is, szinte minden nap, az estéket pedig mindig együtt töltjük a családdal. Kivételt ez alól a hétvégék vagy a hosszabb utazások jelentenek, bár manapság nagyon ritkán fordul már elő az, hogy egy távolabbi úti célon is tovább tartózkodjam, mint ami a fellépés kapcsán feltétlenül szükséges.”

A Rotterdam – Budapest távolság egyáltalán nem számít távolinak, így aztán biztosan nem fogja elkapkodni a soron következő budapesti fellépését, amire január 24-én kerül sor a Cinema Hall-ban, ráadásul 4!! órában, ahol mellette Miss Melera is extra 3 órában mutatkozik be! 

Kedvezményes behopp erre!

Forrás: Thenocturnaltimes, Magneticmag, 15questions