Most ingyenesen megtekinthető a BP Underground e-zenei doku

- 2 perces olvasmány
elektronikus zene budapest undergorund film
elektronikus zene budapest undergorund film

A Telekom azzal kedveskedik az otthon maradó elektronikus zene-rajongóknak, hogy digitális tékájában ingyenesen elérhetővé teszi a Budapest underground e-zenei szcénáját dokumentáló filmet, melyet eddig leginkább csak a művész mozik vásznain tekinthettünk meg.
Az alkotás visszamegy egészen a rendszerváltásig és bemutatja az acid house, a klasszikus techno, a goa és a dnb történetét, annak magyar vonatkozásaiban. Ezek a műfajok állnak a középpontban, hiszen az ezekhez kapcsolódó kultúrák kb. a 90-es évek elején indultak virágzásnak itthon. 

A rendezőkkel, Turán Eszterrel és Koltay Annával mellesleg még tavaly készült egy interjú, ami segíthet a több mint másfél órás mozi hátterének megértésében. A TVGO online videótékájában tehát díjmentesen megtekinthető sok más filmmel egyetemben a műalkotás, így nem kell unatkozni a négy fal között. 

ITT ENNEK A GENERÁCIÓNAK VOLT ELŐSZÖR LEHETŐSÉGE MEGÉLNIE A SZABADSÁGOT. CSODA, HOGY NEM HALT BELE.

(Fabricius Gábor, író, designer)

SEMMI MÁS NEM VOLT: FÜST, STROBOSZKÓP, A SZŐNYEGET PILLANATOK ALATT KIHÚZTA ALÓLAM EZ AZ ÉLMÉNY. A TESTTUDAT MEGTALÁLÁSA ÉS ELVESZTÉSE, SZILUETTEKBEN JELENTEK MEG AZ EMBEREK, MESEVILÁG, ISZONYÚ INTENZITÁSSAL. VITÁN FELÜL ÁLLT, HOGY ITT VALAMI TÖK ÚJ KEZDŐDIK, OLYASMINEK LETTÜNK A RÉSZESEI, AMINEK NEM VOLT ELŐZMÉNYE.

(Naga, dj)

Több ezekhez az idézetekhez kapcsolódó téma kerül részletezésre a film folyamán, mely egyébként egyenesen a 90-es évekből származó képsorokat is tartalmaz, szóval készülhet az a pop-corn és a rövid regisztrációt követően indulhat is a 101 perces remekmű. 

Forrás: Electronic Beats