Így uralják az elektronikus zene női képviselői a divatot

- 3 perces olvasmány
elektronikus zene dj előadó divat 
elektronikus zene dj előadó divat 

Ha rákeresünk Sita Abellan-ra az Instagram-on szinte kiböki a szemünk neon színekben pompázó profilja. Extravagáns öltözetei rengeteg rajongó szívét nyerték már el, de természetesen, mint techno Dj is oda vannak érte.
Egy olyan hölgyről van most szó, aki többek között a DC10 keverői mögül ismert, de legnagyobb szenvedélye mindig is a divat volt. Sita egy dél-spanyolországi kis településen nőtt fel, ahol nem volt nehéz kitűnni kirívóan furcsa öltözékeivel és a megvető tekintetek végül beindították modell karrierjét. Szerepelt Rihanna, Bitch Better Have My Money című számának klipjében, ahonnan már egyenes volt az út felfelé. 

HA HŰ MARADSZ ÖNMAGADHOZ MINDEN LEHETSÉGES” ELMONDÁSA SZERINT. „A ZENE ÉS A DIVAT VILÁGA SZOROSAN ÖSSZEFÜGG, HISZEN A DIVATOT NAGYBAN MEGHATÁROZZÁK AZ AKTUÁLIS ZENEI TRENDEK.

A különböző divatmárkák például gyakran merítenek a rave kultúrából ihletet. A Versace egyik 2020-as kollekciója a nemrég elhunyt zenésznek, Keith Flintnek lett dedikálva, a maga punk vonásaival. Míg eddig főként bemutatókon való zenéléssel képviseltették magukat a Dj-k a divat világában, manapság már sokan tervezőként is jelen vannak ebban a szakmában. 

A Chicago-i Honey Dijon nem csak a house zene területén számít nagy ízlésformálónak, hiszen érzéke a letisztult, elegáns ruházkodáshoz megkérdőjelezhetetlen. 

MŰVÉSZET, ZENE ÉS DIVAT SOSEM VOLT ELKÜLÖNÍTHETŐ SZÁMOMRA.

-mondta Dijon.

A művésznő egy új brandet dobott piacra egy japán kiadó együttműködésével, Honey Fucking Dijon néven és a koncepció, Dj-knek szánt pólók és táskák kollekciójával debütált. 

Sita még 2018-ban indította el uniszex ékszer brandjét, Lilith néven, melynek arany kígyóval díszített darabjait olyan nevek is hordják, mint J. Balvin vagy Boys Noize.  

Bűn lenne nem említeni a szupersztár lemezlovast, Peggy Gou-t, aki szintén sikeresen hozta létre saját divatmárkáját, mely a Kirin nevet kapta. Az első kollekció Peggy kedvenc állatára, a zsiráfra fókuszál, és helyenként tartalmaz koreai motívumokat is. A művésznő számára ez egy valóra vált álom, hiszen mielőtt Berlinbe költözött zenei karrierje miatt, Londonban tanult divatot. 

Sita szerint:

VÁLTOZTAK AZ IDŐK. MÁR VAN LEHETŐSÉGÜNK KIÁLLNI MAGUNKÉRT ÉS HALLATNI HANGUNKAT MINT NŐK. BIZONYOS SZEMPONTBÓL, AZ IMAGE-T, AMI KIALAKULT RÓLAM, A TECHNO IRÁNTI SZENVEDÉLYEM FORMÁLTA ÉS EZÉRT VOLT SZÁMOMRA KÖNNYŰ ÁTHIDALNI A KÉT VILÁG KÖZTI SZAKADÉKOT. A DIVAT ÉS AZ ELEKTRONIKUS ZENE EGYARÁNT A JÖVŐBE TEKINT ÉS FORRADALMIAN ÚJUL MEG MINDUNTALAN.

Manapság mind három művésznő sikeres zenész és divatikon, így egyik szakmából se terveznek visszavonulni a közeljövőben.

Forrás: Mixmag