Az elektronikus zene történelmi alakjai egy könyvben

- 2 perces olvasmány
elektronikus zene portré könyv arc
elektronikus zene portré könyv arc

Jos Kottman hiánypótló összeállítása a szcéna legnagyobbjairól.

Nem egy történelemkönyvre kell gondolni, sokkal inkább egy portré gyűjteményre az elektronikus zene legnagyobb alakjaival. Jos Kottmann fotósként dolgozott az egyik leghíresebb holland zenei portálnak, a love2party.nl-nek és ez idő alatt sikerült egy viszonylag széles kapcsolati hálót kiépítenie a zeneiparban, ami lehetővé tette a DJ Faces létrejöttét. 

Ekkor kezdett bele olyan világviszonylatban is nagy Dj-k portréinak készítésébe, mint Louie Vega, David Morales, Karizma, Theo Parrish vagy Osunlade, közben pedig olyan mennyiségű és minőségű anyag gyűlt össze amit széles körben is meg szeretett volna osztani. 

A több éves munka eredménye lett a Dj Faces könyv, amivel Jos az elektronikus zene nagyjai előtt tiszteleg.

Ami eredetileg csak egy személyes gyűjteménynek indult, mostanra történelmi dokumentummá nőtte ki magát, mivel nem csak Jos zenei hőseinek portréit ábrázolja, de megörökíti a house és a techno zene fejlődési fázisait az évek során és megmutatja, hogyan hódította meg a világot ez a sokszínű zenei műfaj. 

A könyvben szereplő lemezlovasok listáján szerepel többek között Ben Klock, Black Coffee, Bob Sinclar, Boddhi Satva, Carl Cox, Carl Craig, Chris Liebing, Danny Tenaglia, Dave Clarke, David Morales, Derrick May, Dixon, DJ Rush, Dubfire, Felix da Housecat, Frankie Knuckles, Henrik Schwarz, Jackmaster, Joey Beltram, John Digweed, Joris Voorn, Juan Atkins, Junkie XL, Kölsch, Laurent Garnier, Loco Dice, Louie Vega, Luciano, Manoo, Marcel Dettmann, Marco Bailey, Marcus Worgull, Motor City Drum Ensemble, Octave One, Osunlade, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Robert Hood, Seth Troxler, Speedy J, Sven Väth és Theo Parrish. Ezen felül fejenként egy idézetre is lehet számítani minden listán szereplő névtől. A Jos Kottmann mesterműve már előrendelhető itt