Fület gyönyörködtető SCI+TEC kiadványok

- 4 perces olvasmány
elektronikus zene sci+tec kiadvány 2019
elektronikus zene sci+tec kiadvány 2019

Dubfire által egy évtizede alapított kiadó a SCI+TEC idén is izgalmas darabokkal jelentkezett.

A lábak határozottan a tánctéren, a spirit mélyen a gépekben és a jövő folyamatos fürkészése. Ezekkel a gondolatokkal határozza meg értékrendjét, a tudomány és technológia fúziójaként működő SCI+TEC kiadó, ami a kezdetektől kivívta az elismerést, olyan track-ekkel mint a Roadkill vagy a Rib Cage, mindamellett, hogy munkájukkal folyamatosan támogatják és segítik a feltörekvő tehetségeket is.

Nem volt ez másképp az idén kiadott EP-k esetében sem. Így egy kis összefoglalóval készültünk a 2019-es megjelenésekből, melyekre hipnotikus, enyhén pszichedelikus, néhol minimalisztikus hatások összeolvadása volt a jellemző.

Április 26-án jelent meg Paul Strive & Zenbi kislemeze. A magyar – amerikai duó 2017-es sikere, a Wanna Tell You után, ismét összeálltak egy 2 számos EP érdekében. Az első track, a Discussion, lüktető mozgó bassline-al építi be az atmoszférába a minimalista groove-á összeállt történetet. A ritmikai hangszínek monotonitása és a köré épített környezet igazán bólogatásra kényszerít. Az  Avoid folytatja az EP-n elindított minimalista – hipnotikus világot, kombinálva a mozgó basszusokkal és picit dark hangulatokkal.

Április 12-én egyedi világával,  Frankfurtból, Basti Grub jelentkezett egy 3 számos kislemezzel. Az indító, Plarsh track, puha, simogató vokálokkal és kellemesen meleg hangszínekkel, alapozza meg a lágyabb hangulatot, melyet a vokálok izgalmasan effektelt világa teljesít ki, enyhén psychedelikus hangulatban.  A második track, a Shake it, már kicsit house-osabb groov-ra épülő ütemekkel kezd el mozgatni. A Last Flight kongákkal és egyéb ütős hangszerekkel körbeágyazott hangképben, kicsit psychedelikus hatásokat keltve a vokál effektekel, törzsi hangulatokkal rakja  a minimál feelinget és  lüktetést tovább.

Március 3. án jelent meg a  Londonban élő Senzala művésznéven tevékenykedő producer EP-je, mellyel  csatlakozott a SCI + TEC family-hez. Human track-je gördülékeny bassline-al rántja be az EP-t, a hozzá építkező ritmikai szekciókkal, enyhén house feelinggel a texturákban és a vokálok játékával. Az egyre jobban  kiépülő groove szépen állít fel minket a kanapéról, valamint a jellegzetes stringek és a ritmikai eszközök variálásával egy igazán hatásos kellemesen mozgó  track-ké áll össze. A Dimensions-re is jellemző a tánc orientált szemlélet és a house groove-ok újszerű összeolvadása a hangszínekkel. A Space & Time track stabokkal fűszerezett világa, csavaró effekteket dobva ránk, viszi tudatállapotokat a megfelelő szintre.

Február 22-én jött ki a SCI+TEC rezidens, Butane, és az olasz tehetség  Riko Forinson EP-je.  Az első track, a Remain egy masszív kick-kel  indítja be lábunkat,  majd a minimál percussion szekció motiválja tovább a groove-ot. Az egyre sűrűbbé  váló hangulat mely hipnotizálva,  csavarós hangokkal már enyhén pszichedelikus hangulatban rakja ránk az egyre izgalmas hangszíneket, így haladva tovább a minimál hatásokkal tűzdelt egyedi hangszínekkel megspékelt hangképben.
A Memories már egy sötétebb világot tárva elénk folytatja az EP történetét, erősebb ritmikai hatásokkal és dark hangulatot keltő effektekkel.  A Break It pedig szép kerek lábdobjával, folytatja a letisztult dark minimalizmust, miközben gondoskodik róla, hogy lábunk ne maradjon mozdulatlan .