Elektronikus zene szeminárium indult az ELTE-n

- 2 perces olvasmány
elektronikus zene szeminárium elte
elektronikus zene szeminárium elte

Az ELTE, a szeminárium indításával kíván reflektálni napjaink legnépszerűbb zenei műfajára, abból a felismerésből kiindulva, hogy erre a tanároknak illetve a pedagógusképző intézményeknek is reagálniuk kell, ha olyan tanárokat akarnak képezni, akik meg tudnak felelni a 21. század kihívásainak.

A rendkívül találó módon elnevezett Electronic Music University kezdeményezés ötletgazdája Mayer Petra, azaz a Shizuka néven ismert Dj és producer, aki saját maga is előadást tart a szemináriumok folyamán, mégpedig zeneszerkesztés és zenei ötletek, illetve hangminták gyártása kapcsán. A kurzus részleteit kidolgozó Djane, társelőadók tekintetében, a szakmában olyan elismert zenészeket kért fel a szemináriumokon való felszólalásra, mint a Bernathy live-ot alkotó Bernáthy Zsiga, a New Level Empire zenekar oszlopos tagjának számító Krajczár Pétert, a BassLime néven tevékenykedő Lesinszki Dávidot, Milkovics Mátyást a Neo zenekarból és Zsankó Pétert vagyis Slam Jr-t.

A kezdeményezést az elejétől támogató Pozsonyiné Falusi Anikó, a Savaria Zenepedagógiai Tanszék megbízott vezetője így foglalta össze a szeminárium lényegét:

„Az innováció, a játékosság és a belső motiváció legyenek a pedagógusok kulcsszavai, ha a z- és az alfa-generáció érdeklődésével is lépést akarnak tartani. A hazai tanárképzést tartalmilag is modernizálni kell ahhoz, hogy szakmailag felkészült, 21. századi pedagógusok kerüljenek ki a felsőoktatási intézményekből.”

Az április 29-ig tartó előadássorozattal itt lehet képbe kerülni.