Az elektronikus zene és a TECHNO születése

- 2 perces olvasmány
elektronikus zene techno történelem
elektronikus zene techno történelem

Bánkuti Dani kétrészes videójából most mindennel képbe kerülhetsz.

Ha érdekel az elektronikus zene és a techno, mint műfaj valamint a mozgalom történelme, jó hír, hogy Bánkuti Dani kétrészes videójából most megtudhatsz mindent. Vajon mi a közös a techno és a punk kultúrában? Hogyan függ a techno, mint műfaj a technológia fejlődésétől és hogyan kapta a nevét? Egyáltalán mi az a techno?
Ezekre a kérdésekre most mind választ kaphatsz. Megtudhatjuk azt is, hogy miként kapcsolódik a műfaj olyan művészeti irányzatokhoz, mint a dadaizmus és az avantgard, hogy milyen módon befolyásolta a technológia fejlődése az elektronikus zene evolúcióját és hogy miért jelentős a kulturális hatása ezeknek az újításoknak.

Az első részben főleg a technológiai fejlődés történelmén van a hangsúly, amelynek az elektronikus zene létrejöttét köszönhetjük. A második részben már inkább a műfajok és kultúrák mutációjáról, valamint a techno és a house konkrét jellegéről esik szó.
A legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy Detroit-ból indult a techno, de vajon milyen hatással voltak rá a korábbi együttesek, mint a Kraftwerk. Juan Atkins-nak köszönhetjük az elnevezést, de a műfaj számos jelentős alakjáról is szó esik, mint például Derrick May, Jeff Mills, Carl Craig, Richie Hawtin és Sven Vath.

Kiderül az is, hogyan jött létre az acid house és így a rave kultúra. Megtudhatjuk hogyan lett techno központ Berlin és olyan meglepő infókkal is találkozhatunk, mint hogy a jazz óriási hatással volt a technora. Ismerd meg te is részletesen a történelmét ennek a csodálatos zenei kultúrának!