Letartóztattak egy hangos szomszédot, aki Underworld-öt bömböltetett

- 2 perces olvasmány
elektronikus zene underworld rajongó
elektronikus zene underworld rajongó

Az elektronikus zenét kizárólag magas hangerőn lehet igazán élvezni. Persze ez kizárólag az elektronikus zenét kedvelők táborára igaz, különben halkan sem kellemes. Egy angliai eset kapcsán gyanús, hogy az utóbbi helyzettel állunk szemben, ugyanis csúnya véget lett, ennek, az alapjáraton ártatlan tevékenységnek. Clyde Taylor valószínűleg nagy Underworld rajongó lehet, ugyanis rendszerint igen nagy hangerőn bömbölteti a zenekar, legendás,  Born Slippy slágerét. A középkorú manchesteri férfit többször megkérték szépen, hogy halkítsa le a 96-os Trainspotting filmből már jól ismert Underworld betétdalt, melyet megállás nélkül nyomatottt az éjszakai órákban is. 

A hatóságok is próbálkoztak a szép szóval, de nem használt. Kétszer lefoglalták a férfi méregdrága felszerelését, a gitárjával és hangszóróival együtt, de minden alkalommal pótolta azokat. Most egy hivatalos paranccsal néz szemben, ami előírja, hogy csak abban az esetben hallgathat zenét, ha azt kizárólag az ingatlan területén hallani. 

Felhívták a férfi figyelmét, ha megszegi a parancsot börtönbe is kerülhet. A helyi hivatal feje, David Lancaster így nyilatkozott az eset kapcsán: 

Ez az első eset, hogy csendháborítás miatt bűnözőnek tituláltak valakit Manchesterben, de ha az emberek nem képesek tanulni a szép szóból, nem ez lesz az utolsó.

Összesen 2640 fontot volt köteles fizetni bírság gyanánt, majd miután nem jelent meg a tárgyalásán, újabb 1500 font büntetést kapott az 55 éves Clyde Taylor. 

Forrás: Manchester Evening News