Elektronikus zenei kiállítás nyílik Londonban

- 3 perces olvasmány
london elektonikus zene kiállítás 2020
london elektonikus zene kiállítás 2020

Napjainkban a német főváros, Berlin igazi kreatív olvasztótégelyként szolgál, gyakran túlmutatva az elektronikus zenén, amely kultúrájának kreatív megnyilvánulásai nem csak a fővárosban érhetők tetten, hanem például Frankfurtban is, ahol hosszas politikai huzavona után nemrég nyílt meg az elektronikus zene történelmét és műfajait bemutató múzeum, a MOMEM. Ettől függetlenül továbbra is Berlin és az ikonikus klubjai vonzzák minden évben nemzetközi szinten a legtöbb partyarcot, hatalmas bevételeket termelve ezzel az országnak. Az utóbbi időben viszont a színtér, politikai és egyéb összetett problémák miatt hanyatlani kezdett, ezért a német parlament is kénytelen volt foglalkozni a kialakult helyzettel.

Nyugatabbra a britek viszont nem igazán törődnek a szcéna problémáival, holott gerjesztik azokat. Ennek ellenére biztató jel, hogy a németektől eredeztethető elképzeléseket legalább átvesznek. Mint például elektronikus zenei kiállítás koncepciója, ami úgy tűnik az angolokat is megihlette, így a szigetországban, azon belül is Londonban április 1-től már látogatható is lesz az első ilyen jellegű tárlat. A bemutató, az Electronic: From Kraftwerk to The Chemical Brothers nevet viseli és az elektronikus zene történelmét kívánja bemutatni. A különböző speciális fény és hanghatásoknak köszönhetően a kiállítás, egy magával ragadó, 3D-s élménnyel egybekötött betekintést kínál majd az elektronikus zene szerteágazó világába.

A KIÁLLÍTÁS MEGLÁTOGATÁSÁVAL LEHETŐSÉGED VAN BELÉPNI A THE CHEMICAL BROTHERS ÁLTAL MEGÁLMODOTT VILÁGBA, AHOL SPECIÁLIS FÉNYEKKEL LÉTREHOZOTT LÁTVÁNY ÁLTAL, EGY MAGÁVAL RAGADÓ 3D-S ÉLMÉNYBEN LEHET RÉSZED. EGY MÁSIK 3D-S ÉLMÉNY IS VÁR, AMI A LEGENDÁS NÉMET ZENEKAR A KRAFTWERK, 50 ÉVES ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLI, EGY 30 PERCES SHOWCASE KERETÉN BELÜL.

– szól a felhívás.

A londoni Design Museum-ban, a tárlat látványa, az előzetes információk alapján, tökéletes szinkronban lesz a zenékkel, melyről a francia elektronikus zenei mágus, Laurent Garnier fog gondoskodni. 

A több mint 400 tételből álló kiállítás, négy különböző című részre oszlik: Férfi és Női gép, Táncparkett, Mix és Remix, valamint Utópia álmok és ideálok. Megtekinthetők és hallgathatók lesznek a legendás úttörők, például Jeff Mills és Daphne Oram munkái, valamint a számokat létrehozó forradalmi hangszerek. A látogatók betekintést nyerhetnek továbbá az elektronikus zene és a művészet kiterjedt kapcsolatába, Jeremy Deller és Andreas Gursky munkái a designon (rajzok, modellek, műalkotások) és a divaton keresztül szemléltetik majd mindezt. 

A DIZÁJN EGY NÉLKÜLÖZHETETLEN ELEME AZ ÉLŐ SHOW-NAK, AMI NÖVELI AZ ÉLMÉNYT. EZ AZ ÚJ INSTALLÁCIÓ BETEKINTÉST NYÚJT ABBA, HOGY MIKÉNT MŰKÖDÜNK EGYÜTT ADAM ÉS MARCUS (SMITH ÉS LYALL) –VEL A TURNÉINK VIZUÁLIS VONATKOZÁSÁBAN.

– osztotta meg a The Chemical Brothers.

Az Electronic: a Kraftwerk-től a The Chemical Brothers-ig kiállítás április 1-től július 26-ig lesz látogatható, a belépők pedig itt érhetők el, valamivel több, mint 7 000 Ft-ért.

Forrás: Mixmag