A szégyenlős éhenkórászok: Eli & Fur

- 2 perces olvasmány
eli & fur

Még csak hat éve, hogy 2013-ban Eli & Fur a két londoni lány, You Are So High zenéjükkel berobbant a köztudatba, ami azóta is ezerrel pörög, és épp a 14 milliós megtekintés felé tart. Ez a tény is jól jelzi, hogy mai, instant világunkban, amikor zenék jönnek és hamar el is tűnnek, Eli & Fur tartalmas és maradandót képes alkotni.

Az elsőre szégyenlős, de barátságos, és saját bevallásuk szerint éhenkórász, lányokról, az alábbi, Missguided, gyorstalpalóval kerülünk közelebb.

Legemlékezetesebb fellépésük a legendás Revolution buli, az egykori Space-ben. Carl Cox-al a záró bulin léptek fel, először és utoljára is egyben.

Meglepő, de olyan producerrel dolgoznának szívesen, aki a pop világában
tevékenykedik, így minden álmuk például, a mostanában horror filmben utazó Pharrel Williams-el egy közös zene, ha viszont underground, akkor Black Coffee.

Kedvenc videoklipjük, Michael Jackson, Thriller, mert már gyerekként is őt hallgatták, a The Rolling Stones-al, White Stripes, The Cure és Madonnával karöltve. A legnagyobb inspirációt viszont Prince zenéje jelenti.

View this post on Instagram

🎶🇬🇧

A post shared by Eli & Fur (@eliandfur) on

Legutóbbi, teljes hosszában meghallgatott album, Lana Del Ray, Born To Die és Drake, More Life kiadványa. A zene, amitől kirázza őket a hideg, jó értelemben véve, Eagles, Hotel California.

Úgy gondolják, a zene és a divat rendkívüli kifejező erejük miatt kéz a kézben jár, és bár saját bevallásuk szerint nekik is rengeteg „rongyuk” van, Rihanna gardróbjára bármikor szívesen rá tennék a kezüket, viszont fehér sportcipő, fekete felsők, bőr nadrágok és edző cuccok nélkül elképzelhetetlen lenne az élet.

View this post on Instagram

😁

A post shared by Eli & Fur (@eliandfur) on

A szerencsések már itthon is hallhatták őket, hiszen nem csak a fővárosban, de a pécsi Amper klubban is felléptek korábban, május 3-án pedig visszatérnek Budapestre, az Anjunadeep Budapest party-ra, ahol Dom Donnelly, Dosem és az Indigo Theory társaságában tolnak egy újabb felejthetetlen szettet.