Hazai előadó készíti a következő Essential Mix-et

- 2 perces olvasmány
essential mix rádió kornel kovács 

essential mix rádió kornel kovács 

A Pete Tong által szerkesztett és vezetett Essential Mix műsor aligha szorul bemutatásra. Az utóbbi évtizedekben alig van olyan jelentős elektronikus zenei előadó, aki ne fordult volna meg a legenda, legendás rádió műsorában. Az undergroundabb arcoktól a sokszor már mainstream vonalat képviselők is lehetőséget kaptak és kapnak napjainkban is, elég például  FISHER, Duke Dumont, Black Coffee vagy éppen a Tale Of Us példáját említeni de tényleg felesleges bármilyen felsorolásba belemenni.
Az viszont már inkább említésre méltó, hogy ezúttal egy magyaré a megtiszteltetés, hogy szombaton, british nyári idő szerint, éjfélkor zenéljen a műsorban! 

A magyar származású Kornel Kovacs korán kezdte az ipart, számos műfajt megjárva, többek között a 90-es évek Drum n’ Bass hullámát meglovagolva, már 14 évesen „Stockholm legfiatalabb jungle Dj-nek” számított. Azóta stílus váltáson ment keresztül és megalapította két legjobb barátjával, Axel Bomannel és Petter Nordkvist-el a Studio Barnhus-t, ami eredetileg csak egy Dj trió volt, de időközben zenei kiadóvá nőtte ki magát. 

Azóta a kollektíva számos sikert elért és jelentős nemzetközi hírnévre tett szert, hat éve például Boiler Room szettet is toltak, most szombaton pedig újabb mérföldkőhöz érkezik a projekt, azzal, hogy Pete Tong soron következő BBC Radio 1 Essential Mix-ének anyagát teszik össze. Mondanunk sem kell, hogy mekkora megtiszteltetés ez bárkinek, hiszen az ikonikus sorozat köztudottan ízlésformáló erővel bír.. 

EZ EGY TINÉDZSERKORI DJ ÁLOM, AMI MOST TELJESÜLT. HATALMAS KÖSZÖNET AZ UNIVERZUMNAK ÉS PETE TONG-NAK.

– kommentelte a lehetőséget Kornel.

Nem ez az első eset, hogy hazai előadó nemzetközi platformon szerepelhet, korábban például Gabor Lázár kapott lehetőséget egy másik legendás projektben, a Boiler Room-ban: