Két európai klub is nehéz időszak előtt áll

- 3 perces olvasmány
európa klub éjszaka élet 
európa klub éjszaka élet 

Az olasz Cocoricó 30 éves pályafutása után kénytelen volt bezárni kapuit, miután hatalmas adótartozásai miatt csődbe ment. Az üvegpiramisáról híres történelmi helyszín június 4-én mondott csődöt, ugyanis a The Huffington Post szerint 800 000 eurós adótartozása van. A csődeljárás október 25-én veszi kezdetét.

A hely pénzügyi gondjai főleg a 2015-ös halálesetre vezethetők vissza, amikor egy 16 éves fiatal túladagolta magát, amit követően a Cocoricó 4 hónapig nem üzemelt. Ez a szünet és a haláleset alaposan megtépázta a hely hírnevét és tartozások halmozására kényszerítette azt.
Most egy olyan klubot vesztett el Európa, amely hosszú ideig a legnépszerűbbek között volt a kontinensen és amelyben olyan fellépők zenéltek, mint Carl Cox, Magda, Richie Hawtin, Fatboy Slim vagy a The Chemical Brothers.

Szombat hajnalban egy berlini klubban, a Club der Visionäre-ben tűz ütött ki, melyben a hírek szerint kis híján az egész hely elpusztult és 3 ember megsebesült. A tulajdonos, Gregor Kraemer elmondása szerint viszont nem sérült meg senki és a helynek csak egy kisebb része égett le.

Kraemer így nyilatkozott a Resident Advisor-nak:

Sajnálatos módon reggel 8-kor kigyulladt CdV épülete. Hatalmas megkönnyebbülés számunkra, hogy senki sem sérült meg a katasztrófa során, beleértve a személyzetet is.  A hiedelmekkel ellentétben a tánctér sérülésmentes maradt, csupán a felső szinten lévő pihenő égett le, ami a tűz kitörésének ideje alatt zárva volt.

A személyzet profi módon, a nyugalmat megőrizve evakuálta a helyszínt, a tűzoltók pedig hamar orvosolták a problémát. A baleset oka egyelőre ismeretlen, a nyomozás pedig folyamatban van. Szeretnénk megköszönni a berlini rendőrségnek és tűzoltóságnak a kemény munkájukat. A károkat hamar rendbe hozzuk és miután tárgyaltunk a hatóságokkal, folytatjuk a heti programot.

A hely mellesleg Berlin egyik legkedveltebb szórakozóhelye, amely enyhén minimalista house és techno rendezvényeiről híres, olyan fellépőkkel, mint Zip, Binh vagy Ricardo Villalobos. Rengetegen fejezték ki együttérzésüket a közösségi médián keresztül, amiért a hely tulaja külön hálás volt.   

Forrás: RA.