Hidegrázós Exit pillanatok

- 4 perces olvasmány
exit fesztivál július 2019
exit fesztivál július 2019

Az Exit Fesztivál Dance Arena-ja méltán híres az évről évre ott uralkodó hangulatáról, amit a színpadon fellépők és a tánctéren, még a kora reggeli órákban is hömpölygő tömeg együtt hoz létre. Nem véletlenül kapcsolódik a legtöbb kiemelkedő pillanat is ezekhez a júliusi reggelekhez, a fesztivál legeleje óta.  Az alábbi válogatásban is nagyobbrészt ilyen felvételek kaptak helyet, amit végignézve egyértelművé válik, hogy miért is ez az egyik legjobb fesztivál a környéken.

Pan-Pot duó 2013-as, hajnali f7-es veretése nem csak kiemelkedő zenei teljesítményről ad tanúbizonyságot, de a srácok megcsillogtatták tánctudásukat is, miközben a produkció láttán volt, akinek az álla is leesett a közönség soraiból.

Az aréna hihetetlen hangulata változatlan az évek alatt, már 2007-ben is ezerrel pörgött a hajnal. Akkor Richie Hawtin acid hangzására kelt fel a nap a Péterváradi erőd felett.

Solomun 2016-ban üzent egyértelműen, Tiga, Let’s  Go Dancing trackjével, és a katlan vette is az üzenetet, több ezer ember mozdult egyszerre. 
Idén, a fesztivál harmadik napján, Solomun + 1 projektjével tér vissza, a vendég a Tale Of Us duó lesz., előttük pedig az Adriatique srácok varázsolnak majd.

Hidegrázós perceket okozott a Faithless 2015-ös fellépése is, amikor több ezren énekelték együtt a We Come One refrénjét, miközben Maxi Jazz teljes nyugalommal hergelte extázisba a közönséget. 

Az abszolút Dance Arena életérzést egyértelműen Nina Kraviz, 2017-es záró szettje adja át a leghitelesebben, amikor is csapzott hajjal, teljesen átszellemülve, kemény acid bombákat dobál a kora reggeli órák ellenére csordultig telt Dance Arena közönségére, akik a zárás ellenére sem voltak hajlandóak távozni. Miközben a nevét kiabálták Nina könnyekig meghatódva hajolt meg előttük, majd visszaállt a pultba és felrakott még egy utolsó zenét a tomboló tömeg legnagyobb örömére.

A Dance Arena line-upjában  időről – időre legendás b2b szettek is helyet kapnak. 2009-ben ilyen volt Carl Cox és Green Velvet b2b-je, ami a kora reggeli órákban is elképesztő energiákat közvetített.
Most, tíz év elteltével Carl Cox visszatér, hogy várhatóan valami hasonlóan emlékezeteset produkáljon.

Hidegrázós pillanatokra tehát  idén is bőven van esély.
A helyszín adott, ami továbbra is elképesztő, az idei line-up pedig mindezt csak tetőzi, hiszen érkezik: Carl Cox, Solomun, Tale Of Us, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner, Jeff Mills, Dax J, Boris Brejcha, Peggy Gou, Maceo Plex, Monika Kruse, Adriatique, Johannes Brecht, Satori, illetve a helyi erők: Ilija Djokovic, Mladen Tomic, Sinisa Tamamovic, Lawrence Klein, Coeus, Milos Vujovic, Rancha Tek, Forniva és Runy.

Időpont, helyszín:

Július 4-7, Újvidék, Péterváradi Erőd

Belépők

Az idén is rendkívül barátságos árfekvésű belépők értékesítése már megkezdődött a MEEX rendszerén keresztül, ahol a 4 napos bérlet 21 900 Ft-ért, a napijegy pedig 10 200 Ft-ért váltható, további bérlet és jegytípusok mellett.

Megközelítés

Novi Sad, azaz Újvidék Budapestről 300 km-re fekszik, autóval nem egészen 4 óra alatt, busszal közel 5, vonattal pedig 6 óra alatt érhető el.  Az oda – vissza út megközelítőleg 15 000 Ft és 20 000 Ft között teljesíthető.

Szegedről szinte már csak egy karnyújtásnyira, 140 km-re van autóval,
ami laza másfél óra , busszal pedig  3 óra alatt teljesíthető a trip. Az út költségei ebben az esetben max. az 5 000 -10 000 Ft-ot súrolja.

Debrecenből 390 km-t és 4 órát kell autóval utazni, hogy részese lehess az EXIT-nek. Pécsről picit nehezebb megközelíteni, de onnan is egyértelműen megéri az 2 és félóra, 190 km-es utazás.