Az hogy miből és kitől fogy a legtöbb zene egy évben, a legnagyobb digitális zeneáruház adatai alapján, mindenképp mérvadónak számít, miközben tökéletesen mutatja a jelen kor trendjeit, akárcsak a következő időszak zenei ízlésének alakulását.
A Beatport 2018-as eladásai alapján, ahogy az nagyjából várható volt, szinte egy év alatt teljesen eltűntek az EDM előadók, miközben helyüket átvették a tech house track-eket szállító producerek, az élen Fisher-el. Az ausztrál zenész Losing It klubhimnusza lett az előző év legtöbb eladást produkáló trackje, mindez alig fél éves teljesítmény alapján, ugyanis a nyár közepén megjelent zene, tíz hétig vezette a Beatport Top 100-at.

CamelPhat, Fatboy Slim Right Here Right Now klasszikusának remixével vitte el a második helyet, Andrew Meller hasonló koncepciója, vagyis a másik nagy klasszikus, a Born Slippy átirata hozta számára a harmadik legkelendőbb zenét az elmúlt évben.
A lista további helyein is sorra techno vagy tech house szerzemények szerepelnek, így az Adam Beyer és Bart Sklis kollab eredménye a Your Mind, az ötödiken egy újabb remix, azúttal a Tale Of Us-tól, akik az Energy  52, Cafe Del Mar-ját gondolták újra. A teljes lista ide kattintva tekinthető meg.

A kiadók versenyét a sokadik virágzását élő Toolroom nyerte, miközben a hasonlóan nagy múltú Defected is jelentős eladásokat produkált. Őket követi a sorrendben a Drumcode, a Diynamic és a Cocoon, akik mind hozzájárultak ahhoz az elképesztő teljesítményhez, ami minden második másodpercben eladást produkált a Beatport felületén.
Ezek után nem meglepő, hogy a stílusok tekintetében a techno volt a legnépszerűbb 2018-ban, amit a tech house és a house követett.