Ezek 2020 legjobb klubjai

- 2 perces olvasmány

A Dj Mag a jelenlegi helyzet ellenére összeállította a 2020-ra vonatkozó top 100-as klub listát is, melyet továbbra is a brazil őserdő közepén található helyszín óriás, a Green Valley vezet. Dél-Amerika zöld gyöngye a valamivel populárisabb vonalat követi a line-upjokat tekintve, így kijelenthetjük, hogy a techno/house szcéna kedvence, a második helyen található Hi Ibiza, mely ezúttal 2 pozíciót csusszant feljebb, lehagyva a Washingtonban található Echostage-t. 

A korábbi évek dobogósai közül a szintén Ibizán található Ushuaia a negyedik helyen pozícionálta magát és őt követi a brit Printworks, melyet úgy hiányoltunk a lista elejéről. 

A top 10 számunkra legkönnyebben elérhető szórakozóhelye, a Horvát tengerparton található Papaya egy helyet visszalépve a hetedik lett a listán, míg annak szomszédja, a Kalypso a 60-ik helyen végzett. Ha pedig mindenki kedvenc techno klubját keresnénk, a 8-ik helyen találjuk a híres neves Berghain-t, ami nem maradhatott ki a top 10-ből és szintén két helyet ugrott felfelé. 

A Szingapúri Zouk viszont úgy tűnik idén rosszul teljesített és 4-et lépett vissza, de továbbra is a top 10 tagjaként a világ szuperklubjainak sorát díszíti.
2020 talán legnagyobb meglepetése az amúgy is éjszakai életéről híres Manchester Warehouse Project-je, amely egy elhagyatott vonatállomásból transzformálódott át indusztriális rave paradicsommá és 15 helyet feljebb lépve, a 11-ik pozíciót foglalta be. 

Az első 30-ból pedig természetesen nem hiányozhatnak az olyan nevek, mint a Pacha, az Amnesia, a DC-10, az Aquarius, a Fabric, vagy az Omnia. 

A teljes lista itt olvasható!