Tisztázott a Facebook a zenei tartalmak tiltása kapcsán

- 2 perces olvasmány
facebook szabály zene tartalom október
facebook szabály zene tartalom október

Pár napja robbant a hír miszerint októbertől tilos lesz a zenei tartalmak megosztása a Facebook-on. A hír sokkolta a zenésztársadalmat, ami egyébként is óriási bajban van és ami hónapok óta szinte csak online tud kommunikálni a közönséggel. Most úgy néz ki október elsejével ez a lehetőség is megszűnik. Nem meglepő módon, elsősorban Németország kifogásolta már évek óta, hogy a különböző platformok ingyenes zenei szolgáltatásokat nyújtanak, így szinte senki sem fizet manapság a zenékért. Ennek nyilván leginkább a zenészek itták meg a levét, de úgy tűnik most az egyik legnagyobb platform, a Facebook is bedobja a törölközőt és októbertől szigorú szabályozásokat vezet be. 

A szabályozás értelmében tehát tilos a továbbiakban zenei hallgatóságot generálok posztokat megosztani, és ha valaki mégis megtenné, az akár profilja törlésével is járhat. Természetesen ide tartoznak a live streamek is. A családi fotók és videók megosztását szorgalmazza a Facebook a továbbiakban, hiszen eredetileg is így indult a platform. 

Tehát októberig van ideje mindenkinek újratervezni a zenével kapcsolatos online marketingjét, ami egyeseknek nyilván nem lesz egyszerű, hiszen számos közösség és csoport alakult már ki a különböző műfajokra szakosodva. A dolgoknak viszont van jó oldala is, ugyanis valószínűsíthető, hogy így kevésbé fogja a közösségi média jelenlét meghatározni egy előadó karrierjét és fókuszálhatunk a tehetségre és a művészetre. Emellett persze pénzügyileg is jobban járhatnak a zenészek. 

A helyzet úgy áll, hogy a rövidebb zenei részletek a sztorikban és a live előadások az alkotó saját szerzeményeivel megengedettek, de hozzátették, hogy minél nagyobb a teljes hosszúságú muzsikák száma egy videóban, annál nagyobb a letiltás esélye. 

A RÖVID RÉSZLETEK AJÁNLOTTAK LEGINKÁBB. MINDIG LEGYEN VIZUÁLIS ASPEKTUSA A TARTALOMNAK, HISZEN A ZENESZÁMOK MÁR NEM LEHETNEK A POSZT KÖZÉPPONTJÁBAN.

Ezek a szabályok természetesen érvényesek a Facebook-ra és az Instagramra is, profiltípustól függetlenül. 

Forrás: RA