Minden, amit tudni kell Budapest új techno bulijáról

- 4 perces olvasmány
trip techno dffrntly save the rave 
trip techno dffrntly save the rave 

Azon kívül, hogy ipari techno és komoly rave várható a sorozat debütáló rendezvényén

A jó techno-ból soha nem elég! Ezt a nézetet osztja maximálisan a D F F R N T L Y csapat is, akik tevékenységükkel, mindig igyekeznek valami mást, különbözőt, de szigorúan underground megmozdulást létrehozni a hazai elektronikus zenei szcénában.
Ezúttal az igen beszédes, Save The Rave projektjükkel a techno erősebb, ha úgy tetszik indusztriálisabb, nyersebb és egyben legenergikusabb oldalát mutatják meg,
az arra fogékony, igazán elvetemült partyarcoknak.

A fellépők

A debütáló rendezvény zenei felhozatalát nem bízták a véletlenre a szervezők azzal, hogy, korábban már a nevével is rave korszakot idéző, egykori Miss Sunshine, azaz Insolate lett az egyik headlinere a bulinak, aki a horvát elektronikus zenei szcéna egyik vezető arcaként szervez szülővárosában, világszinten elismert bulikat, mindamellett, hogy például a legendás Berghain, Rex klub vagy éppen Exit fesztivál fellépő is.

Mellette Ben Dust emelkedik ki a felhozatalból, és nem csak azért, mert a techno
és a rave egyik őshazájából, Németországból érkezik, hanem eddigi rövid, ám annál hangosabb pályafutása egyértelműen mutatja kiemelkedő teljesítményét. Az alig három éve megjelent Homeless igazi rave korszakot idéző szerzemény, amivel gyakorlatilag mindenki megismerte, a Blow Your Mind vagy a Help Your Self track-ek pedig végképp bebizonyították, 2019-ben vele tért vissza végérvényesen az egykori legendás rave korszak.

Mellettük a hazai felhozatal is hozza majd az elvárt Bpm számot, azaz Julian Marcell, Belocca, Kitti Kay, Technicolour és Newground is megtesz majd mindent a komoly
rave-t generáló ipari techno hangzásért, akárcsak az itt bemutatkozó tehetségek, Zwei Maskara , Universe , Dynamic Material és Mate Horvath, akik a Bohumil headline-olta teremben mutatják meg a nagyközönségnek, hogy mire képesek.

A helyszín

Mindez egy olyan különleges helyszínen, ami tulajdonképpen egy hajó, ahol nemrég például a műfaj egyik atyja, Kevin Saunderson is fellépett. Az underground érzés a Batthyány térnél, a parlamenttel szemben, azaz a Szilágyi Dezső téren, a 2-es mólónál, a Trip hajón garantált. Ráadásul erre az éjszakára extra hang- és fénytechnikát is kap mindkét terem.


A belépők

Jelenleg a második körös belépők érhetők el, illetve az utolsó, a színpadra is belépésre jogosító darabok. Mindkét típus a One Ticket rendszerén keresztül vásárolható meg, amit a biztos bejutás érdekében erősen ajánlott elővételben megtenni.

A line-up

A Save The Rave első felvonása az alábbiak szerint alakul az este 10 órás nyitás és a hajnali 6 órás zárás között:

Main Stage:
Insolate (HR)
Ben Dust (D)
Julian Marcell
Belocca
Kitti Kay
Technicolour
Newground

Small room:
Bohumil
Zwei Maskara
Universe
Dynamic Material
Mate Horvath

A szombat még ugyan kicsit odébb van, viszont több, az este folyamán fellépő lemezlovas is készített egy – egy mixet, mind Save The Rave hangulatban, ezekkel itt lehet hangolódni. Mi, a nemrég az Év underground lemezlovasának választott Belocca mixére esküszünk: