A fesztivál, amelyik véletlenül biztosította be magát járvány esetére

- 2 perces olvasmány
fesztivál külföld biztosítás katasztrófa 

fesztivál külföld biztosítás katasztrófa 

Jól tudjuk, hogy világszerte rengeteg fesztivál került rendkívül nehéz helyzetbe a járvány következtében, így például a hazai fesztiválok szinte mindegyike. Jelenlegi állás szerint, elméletben egyedül a Strand és a B my Lake fog megrendezésre kerülni, mivel jelenleg  augusztus 15-ig van rendezvény stop. A Balaton Sound, a Sziget, a Volt, az Ozora mind lehúzta 2020-ra a rolót és számos fesztivál tett még így külföldön is. 

Egy ilyen jellegű katasztrófára nem meglepő módon nem nagyon lehet felkészülni, esetleg megelőző intézkedéseket tenni, viszont mint mindig most is akad egy kivétel, még ha önhibáján kívül is.
A DGTL fesztivál hollandiában ugyanis „véletlenül” biztosította be magát járvány esetére és így a befektetett 2,3 millió dollár 70%-át sikerrel megmentette. A fesztivál eladott 45 ezer jegyet már hónapokkal azelőtt, hogy a korona felütötte volna a fejét. Miután beütött a krach a DGTL is kénytelen volt lemondani a rendezvényt: 

MI A DGTL-NÁL LÁTOGATÓINK EGÉSZSÉGÉT ÉS BIZTONSÁGÁT HELYEZZÜK ELŐTÉRBE. A KORMÁNY SZABÁLYOZÁSAIT KÖVETVE, SAJNÁLATTAL KÖZÖLJÜK, HOGY IDÉN NEM TUDJUK MEGTARTANI A FESZTIVÁLT AZ EREDETI IDŐPONTBAN.

 A bejelentés kísértetiesen hasonlított több száz másikra, de volt egy „apróbetűs” rész. 

 AMIKOR MEGÚJÍTOTTUK BIZTOSÍTÁSUNKAT AZ EGYIK KOLLÉGÁNK VÉLETLENÜL BEJELÖLTE A VILÁGJÁRVÁNY RUBRIKÁT IS A NYOMTATVÁNYBAN.

Ennek köszönhetően tehát 2,3 millió dolcsi 70%-a került vissza a szervezőcsapathoz, ami mondanunk sem kell mekkora segítséget jelent jelenleg és a jövőre nézve. Ezt nevezzük hatalmas szerencsének. 

Forrás: Your Edm